MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'a giderken Düzce'yede uğradı.İl teşkilatına gelen MHP lideri teşkilat binasına çıkarak parti yöneticileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ve partililerle yaklaşık bir saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP lideri öncelikle Anayasa değişikliği ve referandum konusundaki soruya, “bizim MHP olarak bu konuda tutumumuz başından beri hiç değişmemiştir” dedi. Son günlerin gündeminde yer alan eksen tartışmaları konusunda sorulan soruya da eksen tartışmalarına MHP'yi dahil etmenin anlamı yok dedi. İsrail'in Gazze'ye yardım amaçlı giden gemilere saldırıları konusunda da görüş beyan eden Bahçeli, o günde dedik yine diyorum İsrail'e gereken ders verilmelidir dedi.
PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan'ın, “eylemlerimizi Bolu, Düzce Sakarya ve büyük İllere kaydıracağız” şeklindeki açıklamaları hatırlatılan Bahçeli, “hükümetin açılım sürecinin başladığı günden itibaren 100 şehit verdik ve ondan daha fazla yaralımız var. Ayrıca terör tırmanarak devam ediyor. Onlar hakimiyetlerini coğrafyalar üzerinde genişletiyorlar ve insiyatifi ele alıyorlar. İnsiyatifi ele almak demek istediğim zaman istediğim hareketi yaparım demek. Karakol ve askeri birlikler taranıyor ve şehitler verilmeye devam ediliyorsa insiyatif terörün elindedir. Bu nedenle hükümet terörle mücadelede tedbirini almak zorundadır” dedi.
Son olarak partisinin Düzce'de oy potansiyelinin belediye başkanlığı seçimlerinde yakaladığı yükselişin devam edip etmeyeceği sorusuna cevap veren Bahçeli, tabloyu duvara asmak için bir çekiç darbesi yetmiyorsa devam edilmeli. Düzce Belediye Başkanlığını bir gün MHP'li bir adayın kazanacağını söyledi. Bahçeli daha sonra Düzce'den ayrılarak başka bir programa katılmak için İstanbu'la hareket etti.

Haber; H. KAYA