Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Düzce Şubesi’nin açılışına katıldı.

“Türkiye’de yapabileceğimiz ne varsa bunun üretimine soyunun”
Burada bir konuşma yapan Özlü, sanayicilerden üretime destek olmalarını isteyerek şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye üretimle büyüyecek. Bilgi, teknoloji ve ürün üreteceğiz. Türkiye’de 15 yılda yapılan çalışmalarda ciddi bir üretim altyapısı oluştu. Sizlerden beklentimiz, sanayi kesimini temsil eden kişilerden isteğimiz yurtiçi üretime odaklanmalarıdır. Türkiye’nin ciddi bir cari açığı var. Bunun kapatmanın yolu üretimden geçiyor. 43 ürün grubundan bir yerlileştirme programı hazırladık ve yaklaşık cari açığımıza 19.6 milyar dolarlık bir yerlileştirme yürütme programını uygulamaya soktuk. İçerisinde ileri teknoloji ürünler, yapabileceğimiz ürünler var. Türkiye’de yapabileceğimiz ne varsa bunun üretimine soyunun. Türkiye için değil dünya için üreteceğiz. Yerlileştirme programımıza sizden tam destek istiyoruz.”

“İktidara gelme şansı, iktidara gelme umudu olmayanlar kurusıkı atarlar”
Seçim için de konuşmak istediği kaydeden Özlü, TÜMSİAD’den tam destek isteyerek şunları kaydetti:

“Biz farklıyız. AK Parti farklı bir parti. Nasıl farklıyız? Biz yaptıklarımızla farklıyız. Biz yapacaklarımızla ve vizyonumuzla farklıyız. Biz çalışkanlığımızla, hesap, kitap bilen uzmanlarımızla farklıyız. Seçim vaatlerine bakın, herkes uçuyor. Fındık 15 lira olsun, asgari ücret 3 bin lira olsun. Arkadaşlar iktidara gelme umudu olmayan atar. Bunlar atıyorlar. İktidara gelme şansı, iktidara gelme umudu olmayanlar kurusıkı atarlar. Bunlara inanmayın, biz hesap kitap bilen insanlarız. Biz işimizi hesaba, kitaba göre yaparız. Önümüzde güzel projeler var. Hem Türkiye için hem dünya için projelerimiz var. Cumhurbaşkanımız sosyal medya hesabından her gün bir proje paylaşıyor. Bunları takip ederseniz gerçekten Türkiye için vizyonel projeler. Bunları gerçekleştireceğiz, bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlerden üretmenizi, üretime odaklanmanızı ve ihracat yapmanızı bekliyoruz.”

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü Melensu Park’ta Düzce’de çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Özlü, basın mensuplarının zor şartlarda çalıştığını söyleyerek basın mensuplarının aldığı düşük ücretle ilgili seçimlerin ardından çalışma yapacaklarını da ifade etti.

Gazetecilerle bir araya geldi
Düzce’deki programlarına ara vermeden devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’de çalışan basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Melensu Park’ta bulunan sosyal tesiste basın mensuplarıyla bir araya gelen Özlü’ye Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce Milletvekili Adayları Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Numan Çabuk da eşlik etti.

“Düzce için neler yaptığımızı siz de çok iyi biliyorsunuz”
Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özlü şu ifadeleri kullandı:

“Seçimler nedeniyle yaklaşık 2 aydır sizinle birlikteyiz. Bizim çalışmalarımızda hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadınız. Bizimle her programa katılmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizin ne kadar zor şartlarda çalıştığınızı biliyorum. Düzce için neler yaptığımızı siz de çok iyi biliyorsunuz. Tabi ki eksiklerimiz olabilir. Bunları da sizin sayenizde öğreniyoruz. Basın mensuplarının ne kadar zor şartlar altında çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da seçimlerden sonra çalışma yapacağız. Sizinle her zaman iç içe olduğumuz için sorunlarınızı da çok iyi biliyoruz. Yine de bilmediğimiz bir sorununuz olursa gelip bize çekinmeden anlatabilirsiniz. İki yıldır Bakan olarak görev yapıyorum. Düzce’de birçok çalışmaya imza attık. Benim yaptığım birçok projeyi hayata geçirdik.”

“Seçimlerden sonra bütün kurum müdürleri gözden geçirilecek”
Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın yerine başka bir ismin atanmasında payının olup olmadığı sorusuna da değinen Bakan Özlü, şu ifadelere yer verdi:

“Şuan Kültür ve Turizm İl Müdürü’nün değişmesinde katkım olup olmadığıyla ilgili açıklama yapmam yanlış olur. Ama seçimlerden sonra şunu bilmenizi isterim ki bütün kurum müdürleriyle görüşme yaparak kurum müdürlerini gözden geçireceğiz. Şimdi bu konuyla ilgili açıklama yapmam yanlış olur.”

Haber: Ö.YILMAZ