CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, referandumu ölüm kalım meselesi olarak nitelendiren ve hayır oyu vereceğini söyleyenleri anlamadığını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in “PKK ile nasıl aynı safta durursunuz? Canınıza kast eden FETÖ ile nasıl aynı safta nasıl olursunuz?” sözlerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Keleş ve Keleş gibiler için ölüm kalım meselesi olabilir
TozanTürk Milleti adına bir ölüm kalım meselesi yoktur. Referandum ancak Keleş ve keleş gibiler için ölüm kalım meselesi olabilir. Çünkü tek adamlık geldiğinde yargı siyasetin emiri altına girecek ve muhtemelen tüm yaptıkları sümen altı edilebilecek ve yargı karşısında hesap vermeyecektir” dedi.

‘FG’ plakası ise hala muammadır
Tepkisinin dozunu artırarak açıklamasına devam eden Tozan, “Keleş’in anayasa maddelerinden bahsetmek yerine terör ve çarpıtmalara başvurduğunu tespit ettik. Keleş’e özel olarak kendisinin anlayacağı dil ve örnekler ile cevap veriyorum. Belli ki anayasa teklifini maddeler üzerinden konuşacak kadar bilgi ve donanıma sahip değil. Kaldı ki Cumhurbaşkanı birkaç gün önce ‘evet diyende hayır diyende saygındır’ sözlerini sarf etmiştir. Ayrıca Keleş ‘hayır’ diyenleri PKK ve FETÖ ile bir safta olmakla itham etmiştir. Keleş FETÖ için saf tespiti yapacaksa mazisini süzgeçten geçirmeli ve FETÖ’cülerle aynı safta yan-yana, boy-boy fotoğraflarının açıklamasını yapmalıdır. Makam aracının eski FG’ plakası ise hala muammadır, açıklamasını yapamamıştır.

Esas endişemiz Erdoğan sonrası
Erdoğan’dan dolayı hayır demediklerini, esas endişelerinin Erdoğan sonrası olduğunu kaydeden Tozan, referandumda hayır çıkarsa neler olacağını sıraladı ve Düzcelilerden saydığı hususlara göre karar vermeleri çağrısında bulundu.

 “150 trilyonu devirmiş borcu olan Düzce Belediye  Başkanına alınan 850 bin liralık aracın, belediyeye doldurulan akrabaların, sayısız şaibeli ihalelerin, borç batağından kurtulmak için Düzce’nin her yerine yerleştirilen ve oy kaybı olmasın diye açılışı referandum sonrasına bırakılan TEDES’lerin, Türkiye’nin en sulak illerinden biri olan Düzce’de ki artezyen vergisinin, övgü ile bahsettikleri tesisin başına gelip hesap veremeyenlerin ve içindeki eksik ünitelerin açıklamasını yapamayanların, çay parası isteyen garsonun işine son verdirenlerin, belediye şirketlerinde oturum başına 1500-3000 TL arasında huzur hakkı adı altında ücret alan akrabaların, yıllık 8 milyonu bulan park-bahçe bakım ücretlerinin hesabı hukuk önünde sorulur”