CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Adalet Bunun Neresinde?
1 milyon kişinin girdiği KPSS 'de soruların sızdırıldığı iddiasına yönelik açıklamada bulunan Karslıoğlu, iktidara gelirken hükümetin adalet ve kalkınma sözü verdiğini hatırlatarak “Peki sayın vatandaşlarımız öğretmenlik sınavında cevapların sızdırılıp 120’de 120 alan adaylar tespit ediliyorsa, üniversite sınavlarının şıklarına şifre koyuluyorsa, polis akademisine giriş sınavında sorular zimmete geçiriliyorsa, yapılan kamu personeli seçme sınavında sorular sızdırılıyorsa, Allah aşkına adalet bunun neresinde?” dedi.
“ Her Sınav Şaibeli”
AK Parti hükümeti zamanında her sınav şaibeli hale geldiğini öne süren Karslıoğlu, “AK Parti hükümeti gerçekten becerip düzgün adil bir sınav yapamıyorsa işimizin çok zor olduğunu düşünüyorum. Ama bilerek bu sınavlar bir şekilde belli kişileri kazandırmak için yapılıyorsa artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Bu sınavlarla ilgili bundan önceki soruşturmanın neticesi ne oldu?”diye konuştu.
Herkes Yardıma Muhtaç Hale Getirildi
Vatandaşların yüzde 80’ni açlık sınırının altında bir gelirle geçinmeye çalıştığına dikkat çeken Karslıoğlu, “Asgari ücret 701 TL, emekli maaşı ortalama 900 TL. Herkes yardıma muhtaç hale getirildi. Şimdi ramazan çadırları kurup gazetelere boy boy ilan verirler. 25 milyon, 30 milyon vatandaşımız çadırlarda yemek yedi diye. Ama vatandaşlarımızın evinde annesiyle, babasıyla, eşiyle dostuyla iftar yapabilse, akşam olunca eşini çocuklarını alıp çadırın yolunu tutar mı? İşte AK Parti’nin 10 sene idare ettiği Türkiye’nin hali bu. Adalet ve kalkınma var, sadece adında var. Var olup da biz göremiyorsak bir yetkili bize izah etsin. Herkes şunu artık iyi bilsin ki, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllardır herkesin kanunlar ve devletin imkanları karşısında eşit hakka sahip olduğu, lafta değil gerçek demokrasinin olduğu herkesin onurlu yaşadığı Türkiye istiyoruz. Onun için vatandaşlarımızı bundan sonraki seçimlerde bir daha düşünerek oy kullanmalarını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR