CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki ‘Adalet Yürüyüşü’, 14.gününde Cumhuriyet Mahallesi Bağlantı yolu üzerindeki kamp alanından başladı. Sabah saat 08:10’da başlayan yürüyüşün D-100 Karayolu’ndan devam ederek Gümüşova’ya bağlı Selamlar Köyü’nde bitirilmesi planlanıyor.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan da Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte sabahın erken saatlerinde yürüyüşe başladı.



Önderliğindeki ‘Adalet Yürüyüşü’ne başlamadan önce bir açıklamada bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yaşanan kötü hadiseye hiç değinmeden Düzceliler’e teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, “Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var.  Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli bir hale daha güzel bir hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımız hep birlikte alkışlıyoruz. Güzel bir örnek olması için… Adalet adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşe devam edeceğiz. İstanbul’a kadar yürüyüşümüze gülerek eğlenerek devam edeceğiz.” diye konuştu.

5 kilometrelik yürüyüşün ardından Küçük Melen Mevkii’nde bulunan bir otelin önünde günün ilk molası verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ilk molada yürüyüşe katılarak kendisine destek verdi. Yürüyüşe bin partili ile destek verdiklerini söyleyen Uysal, 2015 yılındaki seçimlerde partinin sloganının da ‘Herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik’ olduğunu hatırlatarak CHP liderinin başlattığı yürüyüşe destek verme kararı aldıklarını ifade etti.

Ayrıca Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) lideri Alper Taş ile Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.


Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da Düzce’ye gelerek korteje katıldı.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Rutkay Aziz’de İhsaniye Köyü Mevkiinde verilen molanın ardından yürüyüşe destek veren isimlerden oldu.

Haber: Ö. YILMAZ