7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP’den aday adaylığı başvuruları 1 Mart Pazar günü sonlandı. Ülke genelinde CHP’den aday adayı olmak üzere 2 bin 822 aday adayı başvurdu. Bunun 2 bin 173 kişisi erkek, 649 kişisi kadın aday adayı olduğu söylendi.  
2015 genel seçimleri için 6 aday adayı ile ön seçim yapması beklenen CHP Düzce örgütünde bir adayın son anda vazgeçmesiyle aday adayı sayısı 5’e düştü.
Bugün Parti genel merkezine aday adayı müracaatı 5 olarak kayda geçti. Bilindiği gibi Abdullah şahin, Ali Fuat Şaşoğlu ve Elif Kurnaz başvurusunu yapmıştı. Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran başvuru sayısını 6 olarak açıklamış, diğer üç adayın ismini vermekten kaçınmıştı. CHP’de sır gibi saklanan diğer aday adaylarının birinin Türk Kızılay'ının eski Genel Müdürü Ömer Taşlı olduğu bildirildi.
2004- 2013 yılları arasında Kızılay’da görev alan Taşlı, 2014 yılında emekli oldu. Diğer aday adayı ise Zafer Teber ise Kaynaşlı Darıyeri doğumlu. Özel Sektörde 28 yıllık Üst düzey Profesyonel Yönetici olan Teber, evli iki çocuk babası.
CHP Düzce teşkilatında 5 aday adayı için ön seçim yapılacak. 

Haber; S.KAŞKIR