Partilerdeki seçim hareketliliği her geçen gün artmaya devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığı ise ince eleyip sık dokumaya başladı. Aday adaylığı konusunda partiye üst üste başvuruların yapıldığı öğrenildi. MHP'nin sağlam kaynaklarından edinilen bilgilere göre partinin eski il başkanı Kenan Ilgaz'ın aday adaylığı başvurusu için şubat ayını beklediği öğrenilirken, partinin eski Belediye Başkan adayı Ömer Küçük ise milletvekili aday adaylığı için yakın çevrelerinde bir dizi temaslarda bulunduğu ve fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Bu iki isim dışında partiye aday adaylığı başvurusu yapabilecek kişiler arasında Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Bakan'ın da ismi geçiyor. Partide diğer isimlerin başında ise Okan Yanmaz, Selahattin Turan, İsa Yıldırım ve Mahmut Şahin gibi isimlerin konuşulduğu ve bu isimlerinde aday adayı olma konusunda çalışmalarının olduğu iddia edildi. Bu isimlerin MHP'den aday adayı olabileceği parti kulislerinde konuşulmaya başlandı.

DİĞER PARTİLERDE SES YOK

Diğer yandan mecliste grubu bulunmayan diğer partilerde ise şu anda herhangi bir hareketlilik olmadı. Yerel seçimlerde Düzce'de üçüncü sırada bulunan Saadet Partisi'nde il divan toplantısı ve istişare toplantıları devam ediyor. Eski Milletvekili Fethi Görür'ün aday adayı olabileceği konuşulurken bazı tanınmış simalarında aday adayı olabileceği dillerde dolaşıyor.

Saadet Partisinden ayrılan Has Parti'de ise şu anda ilçelerde teşkilatlanma çalışmaları yapılmasından dolayı aday adaylığı konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığı öğrenildi. Türkiye Partisi ise STK'ları ve siyasi partilerinin ziyaretleri ile Düzce'nin önemli sorunlarını araştırmaya devam ediyor.

Demokratik Sol Parti'de ise aday adayı olmak isteyen bir kaç kişi ön plana çıkıyor. Fakat partide şu anda herhangi bir hareketlilik yok. Geçtiğimiz hafta sonu genel kurula gidilen Demokrat Parti'de ise Necmi Hoşver'in aday adayı olabileceği konuşulurken, İl yönetiminde bulunan bir kaç kişinin de partiden istifa edebileceği öğrenildi.

Haber; R. BAL