AK Parti'de adayların kim olacağı gün geçtikçe daha da merak edilmeye başlandı. Pazartesi günü adayların isimleri Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek.

Pazartesi günü verilecek listeler öncesi son mesai gününde aday adayları genel merkez önünde son temaslarını yaptılar ve Başbakan Erdoğan'ın vereceği kararı beklemeye başladılar. Erdoğan'ın hafta sonu evine kapanıp adayların isimlerini belirlemek için çalışma yapacağı öğrenilirken aday adayları da hafta sonunun geçmesini heyecanlı bir şekilde bekliyor.

Bunun yanı sıra 33 aday adayının bulunduğu Düzce'de de aday adayları arasından kimin aday gösterileceği merak edilen birinci konu olarak dikkat çekiyor. Aday adayları yaklaşık iki haftadır AK Parti genel merkezinde temaslarda bulunarak kulis çalışmaları yaparken Başbakan Erdoğan'ın adayları belirmek için yoğun bir şekilde komisyonları ile birlikte çalıştığı da biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında parti içerisinde büyük değişim yaşanacağını belirtmiş ve sürpriz isimlerin aday gösterilebileceğinin sinyallerini vermişti. Daha önce aday adayları için yapılan temayül ve mülakatlardan çıkan sonuçlar da aday belirmedeki kıstaslar arasında yer alıyor.

Aday belirmedeki en büyük etken ise aday adayları için yapılan halk anketleri olarak dikkat çekiyor. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda Başbakan Erdoğan'ın aday belirleme konusunda sıkıntı yaşaması beklenirken Başbakan için hafta sonunun yoğun bir şekilde geçmesi bekleniyor.

Haber, R. BAL