Daha önce halk arasında ve Ak Parti teşkilatı içinde Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in göreve devam edip etmemesi yönünde yapılan yoklamanın ardından, bu kez son yoklama Keleş'in dışındaki diğer aday adayları İsmail Bayram, Ali Ergün, Sadık Dik ve Okan Eren Kuru için gerçekleştirildi.

Ak Parti İl Teşkilatı tarafından Düzce Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan temayül yoklamasına ilgi yoğundu. Temayül yoklamasına belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat yöneticileri, üyeler ve partililer katıldı. Temayül yoklamasında il, ilçe yönetimleri ile kadın ve gençlik kolları yöneticileri oy kullandı.

Oylama Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in Başkanlığında yapılırken, ayrıca gözlemci olarak Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ve Yalova Milletvekili İlhan Evcim oylamaya katıldılar. Yapılan son temayül yoklamasının sonuçları açıklanmadan Genel Merkeze gönderilecek. Temayül yoklaması sonuçları Ankara’da sayılacakken bu aday adayları için haftaya da halk oylaması yapılacak. Düzce Merkez ve ilçelerdeki belediye başkan aday adayları için toplam 239 kişi oy kullandı.

Aday adayları için gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılan 239 yönetim kurulu üyesi, il ve ilçe belediye başkan aday adayları için oy kullanırken, oy kullanımının tamamlanmasının ardından zarflar kapalı olarak Ak Parti Genel Merkezine gönderilecek. Genel Merkez'in de yapılan yoklamanın sonuçlarını hafta içinde açıklaması bekleniyor.