Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından üç büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday açıklaması yapılırken Düzce için beklenen açıklama yine gelmedi.

Düzce'de mevcut başkan Mehmet Keleş'e tamam mı devam mı denileceği ya da diğer aday adaylarından İsmail Bayram, Ali Ergün, Okan Eren Kuru ve Sadık Dik arasından kimin seçileceğine dair bugün yapılması beklenen açıklama ertelendi. Düzce'de de merakla beklenen, Belediye Başkanı adayı açıklaması yine yanıtsız kaldı. Başbakan Erdoğan partisinin MYK toplantısında yaptığı açıklama da Samsun, Sakarya ve Bursa illerinde yola devam edeceği başkan adaylarının adını açıklarken, tüm dikkatler Ankara'ya çevrilmişti.

Belediye Başkanının kim olacağını merakla bekleyen Düzceliler, tüm işlerini bir kenara bırakarak, Başbakan Erdoğan'ın televizyonda yaptığı konuşmasını ve açıklamalarını izledi. Pazar günü açıklanacak denilmesine rağmen, günlerdir merakla beklenen sorunun yanıtı açıklamada yine verilmedi. AK Parti'nin Düzce'de yola hangi aday adayı ile devam edeceğinin Çarşamba günü açıklanacağı bildirildi.

AK Parti Genel merkezi tarafından açıklanacak olan Düzce Belediye Başkan adayının kim olacağı beklentisi Çarşamba gününe kadar devam edecek. Çarşamba günü Genel Merkez'in vereceği kararın ardından Düzce belediye Başkan aday adayları Mehmet Keleş, Ali Ergün, Sadık Dik, İsmail Bayram ve Okan Eren Kuru arasından kimin aday gösterileceği belli olacak.