Akçakoca'da Rıdvan Acat şaşkınlığı yaşanıyor. AK Parti'nin Akçakoca'daki önemli isimlerinden olan ve İGM Adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat'ın listeye konulmaması bir çok kesimin 'Neden?' sorusunu yöneltmesine yol açtı.

3 üniversite bitiren, 15 yıl yerel yönetim tecrübesi olan, 5 yıldır Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanlığı'nı yürüten Acat, ayrıca 1 dönem AK Parti İl Yönetiminde görev aldı. Özgemişi ile göz dolduran Acat, 4 Aralık 2018 tarihinde AK Parti İGM Başvurusu için yaklaşık 40 muhtarla parti binasında başvuru yapmıştı. Ancak 'Kesin listeye girer' gözüyle bakılan Rıdvan Acat'ın, İGM listesinde yer almaması herkesi şaşırttı.

Akçakoca’nın tüm köylerinde İGM müracaatı ile heyecan uyandıran Acat’ın, İGM listesinde yer almaması söylentileri de beraberinde getirdi.

Kulislerden aldığımız bilgilere göre; Acat’ın Akçakoca halkının ve tüm Karadeniz bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan fındık hususunda ve Akçakoca’nın diğer sorunları hakkında beyanatları aday gösterilmesine engel oldu.

Ayrıca Muhtar Acat’ın fındık ve diğer sorunlarla ilgili söylemlerinden rahatsız olan bir milletvekilinin birinci sırada yer alan Acat’ın ismini son anda listeden çizdiği öğrenildi.

Acat’ın listeye girememesi AK Parti’nin bazı köylerde tepkiyle karşılık bulacağı gelen bilgiler arasında.

Haber: S.ŞEN/Akçakoca