Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasının ardından bugün aday adayları için başvuru süresi başladı. Siyasi partiler de aday adaylığı başvuruları bekleniyor.

AK PARTİ'DE ADAY ADAYI BOLLUĞU

AK Parti'ye bakıldığında bugünden itibaren 14 marta kadar başvuruların yapılabileceği öğrenilirken ilk gün itibari ile herhengi bir resmi başvuru yapılmadığı öğrenildi. Düzce'de en çok başvurunun yapılması beklenen parti olan AK Parti'de 30'un üzerinde aday adayı olması bekleniyor. Ankara ve İstankbul'dan üst düzey bürokratların başvuru yapacağı söylentileri de kulislerde dolaşmaya başladı. Bunun yanı sıra siyasetin eski yüzlerinin de AK Parti'den aday adayı olacağı öğrenildi. Resmi başvuruların 14 martta sona ereceği öğrenilirken parti yönetimi de resmi başvuruların yapılmasını bekliyor.

CHP SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Ana muhalefet partisi CHP'de de aday adaylığı başvurularında hala bir hareket yok. Il başkanlığından edinilen bilgilere göre henüz resmi bir başvurunun yapılmadığı ve başvuruların beklendiği öğrenilirken daha önce ismini açıklayan aday adayları dışında bir hareket olmadığı gözleniyor. Ayrıca CHP'den aday adayı olacak isimlerin süreyi son güne kadar kullanacağı öğrenilirken bir milletvekili çıkarmak için kolları sıvayan CHP'de aday adayı olacak isimler merakla bekleniyor.

MHP'DE YOL ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇİZİLİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi'nde durum biraz daha farklı. İl Başkanı Abdullah Danışmaz'dan alınan bilgilere göre çarşamba günü genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapılacağı MHP'nin seçim stratejisinin bu toplantının ardından belli olacağı öğrenildi. MHP'de de daha önce diğer partilere göre aday adaylığı konusu sır gibi saklandı. Hala aday adayı olarak ismini açıklayan bir ismin bulunması dikkat çekerken MHP'nin adayları şu günlerde bir bir açıklaması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre MHP'de de diğer partiler gibi hala aday adaylığı için resmi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi.

Haber, R. BAL