Partilerin aday adaylığı ve adaylık süreçleri devam ederken aday adayı olan bazı isimlerde geri adım atmaya başladı. Bu isimlerden ilki İbrahim Canbolat oldu.

15 Aralık 2008 tarihinde Ak Parti'den Cumayeri Belediye Başkanlığı için resmi aday adaylığı başvurusunu yapan İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Canbolat, yaptığı açıklama ile aday adaylığını geri çektiğini bildirdi. Canbolat aday adaylığından çekilme gerekçelerini ise şöyle kaydetti.

“ Aday adaylığı müracaatımdan bugüne geçen 25 günlük süre içinde gerek esnaflarımız gerekse evlerde birebir görüşmelerde bulundum. Teşkilat temayülü ve kamuoyu araştırmalarına katıldım. Bu süre içerisinde bir çok partili ve seçmenin şahsımla ilgili İl Genel Meclis üyeliğime devam etmem ve belediye başkanlığı noktasında genç arkadaşlara şans tanınması telkinlerine muhatap oldum. Netice itibariyle, önümüzdeki yerel seçimlere giderken, partimizin daha güçlü bir şekilde seçime gitmesi partimizdeki genç arkadaşların önünün açılması maksadıyla aday adaylığımı geri çekmiş durumdayım.”