7 Haziran’da yapılacak Milletvekili seçimleri öncesi Ak Parti’de aday adayı patlaması yaşandı. Genel merkeze yapılan başvurularla aday adayı sayısının 60’ı geçtiği Düzce’de sokaklar bugünlerde milletvekillerinin afiş ve posterleri ile doldu. Genel seçimlere hızla yaklaştığımız şu sıralar kendini ön plana çıkarmak ve tanıtmak için çaba harcayan aday adaylarının vatandaşın “tanıyıp tanımadığı” ile Ak Parti’ye olan “yoğun ilgiyi” halkın nasıl yorumladığını sorduk

            RÜTBE YÜKSELTMEK BAŞKA AMAÇLARI YOK

Sokağın nabzını tuttuğumuz halk röportajlarında mikrofon uzattığımız vatandaşların çoğunluğu aday adaylarını bilmediği gözlemlendi. Siyasilere güvenini yitirdiğini  gözlediğimiz  vatandaşlar, özellikle iktidar partisindeki bu başvuru yoğunluğunu “çıkar”, “para” ve “makam” amaçlı yorumluyor.

Vatandaşlar, “Ak parti iktidar. Bürokrasi kesimi olsun diğerleri olsun daha iyi yerlere gelmek için “Ben de Ak Partili’yim” aday oluyorlar. Bunlar millet için değil, kendileri için adaylar. Kendileri daha iyi yerlere gelmek için adaylar. Amaçları rütbe yükseltmek başka amaçları yok.” dedi.

HERKES CEBİNİ DOLDURMA PEŞİNDE

Haber ekibimize konuşan vatandaşlar, başvuru yapanların “etiket” yada “kartvizit” peşinde olduğu görüşünde…

Bazı vatandaşlar, “Rant işi… Herkes cebini doldurma peşinde… Düzce için gelen yok. Hepsi çıkar meselesi. Hepsi parasını düşünüyor. Milletvekilleri gönderdik, biri Allah’a şirk koşuyor, diğeri çıkıyor ben hazreti İbrahim’im diyor.” ifadesini kullandı.

ADAYA DEĞİL, PARTİYE OY VERİLİYOR

Ak Parti’nin kimi aday gösterirse göstersin Düzce’de kazanacağını savunanlar olurken, halkın “adaya değil, partiye” oyunu verildiği tezini doğruluyor.

Bir vatandaş, “Ak parti alır… O yüzden aday oluyorlar. Sen adaylığını koy sende kazanırsın. Parti kazanıyor. Bizim buranın belediye başkanı olsun milletvekilleri olsun hiç çalışmıyor.  Hiç memnun değiliz diyor. Ama kim aday olsa kazanır. Bu parti emeklilere biraz bir şey verse tulum çıkarır.”dedi.

DÜZCE’NİN VEKİLİ DÜZCELİ OLMALI!

Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşların çoğunluğu “Düzceli olmayan milletvekili ”ne sıcak bakmıyor. Düzce’yi ve Düzce’nin sorunlarını bilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, Vekilin Düzce’de yaşaması gerektiğini düşünüyor.

Son olarak nasıl bir vekil istersiniz sorusuna ilk ağızdan dökülen cümle “ adam gibi adam olsun…”oluyor.

“Adam gibi adam olmalı. Yalancı hırsız olmayacak. Hepsi farklı partilerden olmalı. Kazandıktan sonra selam bile vermiyorlar. Her zaman ulaşalım... Zengin fakir ayrımı yapmasın. Halkla beraber olmalı. Halkın bütün sorunlarını gidermek için çalışmalı.”