AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı olarak gösterilmeyen Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, ilçede hizmete yeni giren Belediye Sosyal Tesisleri’nde AK Parti eski İlçe Başkanı ve MHP Gölyaka Belediye Başkan Adayı Murat Altundal ile bir araya geldi. Biri eski AK Partili olan diğeri partisine küskün olan iki ismin söylemleri, 31 Mart’ta Gölyaka’da MHP’nin kazanması için birbirlerine destek verdiklerini gösterdi.

 “Teveccüh gösterilen adamı niye koymamışlar”

Vatandaşın gönlüne girdiğini ancak yine de aday gösterilmediğini söyleyen Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, gönül belediyeciliğinin kendince tanımını yaparak şunları söyledi:

“Benim bildiğim kadarıyla siyaset halk ile yapılır. AK Partili yöneticiler halka rağmen siyaset yapmaya çalışıyorlar. İnsanların teveccüh gösterdiği adamı niye koymamışlar. Bugün bana teveccüh gösterenler belki de aday gösterilseydim vermeyeceklerdi onu da bilemem. Bugün biz aday olmamamıza rağmen insanlar bize teveccüh gösteriyorlarsa demek insanların gönlüne girmişiz. Hani birileri çıkıp gönül belediyeciliği diyor ya herhalde gönül belediyeciliği böyle olmalı.  İnsanların gönlüne girebilmek onların takdirini kazanmak olmalı diye düşünüyorum.“



“Halk iradesini sandıkta tecelli ettirecektir”


Seçim sonuçlarına yönelik yorumu sorulan Akbulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimin belediye başkanı olacağına konusunda benim yorum yapmam yanlış olur. Halkın iradesine saygısızlık olur. Halk kendi iradesini sandıkta tecelli ettirecektir. Buna Gölyaka halkı karar verecektir. Biz demokrasiye inanıyorsak halkın dediği olacaktır. Ben Gölyaka halkının doğru karar vereceğine inanıyorum.”



“Hiç şüphem yok”


31 Mart için emin ifadeler kullanan MHP Gölyaka Belediye Başkan Adayı Murat Altundal şu ifadeleri kullandı:

“Ben MHP Gölyaka başkan adayıyım. Yerel seçimlere dört gün kaldı. 31 Mart’ta tüm Türkiye’de olduğu gibi, yurttaşlarımız, vatandaşlarımız, komşularımız ve arkadaşlarımız sandık başına gidecekler. Gölyaka’dan yana oy kullanacaklarından da eminim. Partili partisiz herkesin büyük bir çoğunlukla MHP adayına oy vereceklerinden hiç şüphem yok. Bu seçim Gölyaka’nın seçimi olacak. Halkın iktidarı iktidar olacak. Tüm mahalle ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını partim ve teşkilatım ekibim adına teşekkür ediyorum. Bütün Gölyaka halkına gösterdikleri yoğun ilgi görüyorum. Bu sonuç 31 Mart akşamı iktidarla sonuçlanacaktır.”



“Zihniyet değişecek, halk iktidar olacak”


Seçim sonrasında Gölyaka’da nelerin değişeceğine dair de yorumda bulunan Altundal şöyle konuştu:

“Gölyaka’da bundan önce belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız da hizmet ettiler. Şimdi ki belediye başkanımızın büyük hizmetleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Gölyaka coğrafyası komple değişmeyecek. Ama zihniyet değiştirecektir. Değişiklik hizmet konusunda olacak. Gönüller değişecek, güler yüz olacak. Herkese açık belediye olacak. Artık halkının el koyduğu bir seçim olacak ve halk iktidar olacak.”
AK Parti tabanında tepkiyle, MHP kanadında tuhaf karşılandı.

Öte yandan Altundal’ın “Zihniyet değişecek, halk iktidar olacak” söylemleri kendisine destek veren Başkan Bekir Akbulut’un hizmetlerini yok saydı olarak yorumlandı. Yine aynı şekilde bu durum AK Parti tabanında tepkiyle, MHP kanadında da ise tuhaf karşılandı.

Haber: S.ÜNSAL


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ