Kaynaşlı’da problem var

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, ilçe ve beldelerde kongrelerin tamamlandığını ancak sorunlu olan Kaynaşlı’da kongrenin ileri bir tarihe ertelendiğini hatırlatarak, büyük ihtimalle kongre yapılmayacağını genel merkezin ataması ile başkan ve yönetim kurulu oluşturulacağını belirtti.

Yılmaz, “İlçe seçimlerimizi bitirdik. Yalnız Kaynaşlı’da iki liste çıkma ihtimaline karşılık buradaki kongreyi erteledik. Tabi bu süreçte kaynaşlı kongresinin yapılıp yapılmayacağına dair net bir karar vermedik. Ancak Kaynaşlı’da problem yaşayacağımız kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Kaynaşlı’da büyük bir ihtimalle Kaynaşlı’da kongre yapmayacağız. Bu konuyu genel merkezimizle de istişare ediyoruz. Dolayısıyla Kaynaşlı’da atama ilçe başkanı ve yönetimi oluşturulacak. Bunlar tamamlandığında il kongremizi görüşeceğiz. Haziran sonuna kadar Türkiye genelindeki kongrelerin bitmiş olması gerekiyor. Bizi sıkıştıracak bir sorun yok. Ancak şubat sonuna kadar Kaynaşlı’nın bitirilmesi gerekiyor.”

Aday başvurusu süreci söz konusu değil

Genel merkezin, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 10 ocak itibariyle il kongre tarihinin belirlenmesini istemesine rağmen Düzce teşkilatından hala ses çıkmamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, Kaynaşlı kongresinin tamamlanmasının ardından takvimin belli olacağını, il başkanlığı için ise aday başvuru süreci diye bir uygulama olmadığını söyledi.

Yılmaz, “ Aday başvuru süreci diye bir şey söz konusu değil. Takvim belli olduktan sonra kamuoyuna duyuracağız. Bu süreç içerisinde aday adaylığını düşünen arkadaşlarımız başvurularını yapacaklar. Genel merkeze mülakata gidilecek bir den fazla adayın çıkması halinde. Genel merkez kararı verecek.” Dedi.

Milletvekilleri performansları takipte

Genel merkezin yeni başlattı uygulama ile il başkanlarının milletvekillerinin performanslarını takibi ile ilgili olarak nasıl bir yol izleneceğini sorduğumuz Yılmaz, sistemde yer alacak performans raporlarının bir dahaki seçim döneminde ölçü olabileceğini belirtti.

Yılmaz, “ Başbakanımız teşkilat çalışmalarına önem veriyor. Bundan üç ay önce bu konuya değinmişti. Milletvekillerinin meclisteki çalışma günlerinin dışındaki 4 gününü seçim bölgelerinde geçirmeleri gerektiğini dolayısıyla illerde il başkanları ile istişare içinde olmaları ve çalışmalı rapor haline getirmelerini istemişti.