AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz yaklaşan İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Kim aday olursa olsun benim geri adım atmak gibi bir düşüncem yok. Ben adayım.” İfadelerini kullanan Yılmaz, “Tabi bu adaylık sürecinde arkadaşlarımızdan adaylar çıkabilir. Bunları ben şahsım adına yadırgamıyorum.” şeklinde konuştu.

“2012 yılının ilk aylarında il seçimi olacak. Bu seçimde bende yönetimdeki arkadaşlarıma adaylığımı açıklayacağımı ifade ettim. Önümüzdeki kongre döneminde AK Parti İl Başkanlığı için tekrar aday olacağım. Tabi bu adaylık sürecinde partimizden beraber mücadele ettiğimiz adaylar çıkabilir. Ben bunları şahsım adına yadırgamıyorum. Herkesin siyasette hedefleri vardır. Kimseye niye aday oldun diye küsecek darılacak değilim. Kim aday olursa olsun benim geri adım atmam gibi bir düşüncem yok. Ben adayım.”

Daha sonra Düzce’de yapılacak seçimlerin süreci ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, yeni bir seçim dönemine girdiklerini ve bu dönemde ilk olarak gençlik kolları seçimi yapacaklarını ve Ramazan Bayramı’nın ardından ilçelerde delege ve başkanlık seçimlerinin olacağını vurguladı.

“Siyasi partilerin belli organları var. bu organlarda dönem dönem seçimler oluyor. Bizim parti teşkilatlarımızın da kadın kolları ve gençlik kolları arkasından da ilçe ve il olmak üzere seçimlerimiz olacak. Bununla ilgili genel merkez çalışmaları başlattı. Gençlik kolları ile ilgili 15 ağustosa kadar seçim çalışmaları ile bilgi istiyorlar. Ardından da kadın kolları seçimi var. daha sonra da ilçe kongreleri olacak..

Haber; R. BAL