Aylardır süren seçim yarışı sandıklardan çıkan sonuç ile sona erdi. Düzce’de özellikle Akçakoca seçim yarışında ön plana çıkan ilçe olarak göze çarptı. Akçakoca’da diğer ilçelere göre oy sayısının fazla olması gözleri buraya çevirmişti.

Özellikle belediye seçimlerinde Akçakoca’yı Fikret Albayrak ile CHP’nin alması Akçakoca’da CHP’nin adayı Selçuk Yanmaz’ın sıkıntı yaşamaması yönünde fikirler ortaya çıkmıştı. 3 partinin de bir adayının Akçakocalı olması buradaki yarışın nasıl olacağı yönünde meraklar uyandırıyordu.

Fakat özellikle CHP yerel seçimleri kazandığı Akçakoca’da hüsrana uğradı ve % 24 oyda kaldı ve % 54 oy alan AK Parti’nin arkasında yer aldı. 2009 yerel seçimlerinde Ömer Küçük ile büyük bir ivme yakalayan MHP, bu seçimde Ömer Küçük’ü birinci sıra adayı yaparak Düzce’den en az bir milletvekili çıkarmayı hedefledi.

AK Parti’nin adayları açıklandığında Ömer Küçük’ü milletvekili ilan edenler bile olmuştu. Özellikle MHP’nin kalesi olarak görülen Gümüşova'da ve kısmen Gölyaka’da Ömer Küçük’e destek verildiği gözlemlenirken MHP, Düzce merkezde olduğu gibi buralarda da hüsrana uğradı.

Muhalefet bu seçimde de umduğunu bulamadı ve meclise milletvekili gönderemedi. Ne Bahçeli’nin iki kez Düzce’ye gelişi ne de Kılıçdaroğlu’nun yaptığı o coşkulu mitingi Düzce’den milletvekili çıkarmaya yetmedi.

Haber; R. BAL