Milletvekili adaylarını istişare yöntemiyle belirleyecek olan AK Parti'den aday adayı olmayı düşünenler için temayül tarihi belli oldu.
AK Parti ve MHP'de milletvekili aday adayı olmak isteyenler kongrelerde görev almadılar. CHP'de ise aday adaylığı düşünenler 25 Aralık 2014 günü yönetimlerden istifa edip beklemeye geçtiler. MHP ve CHP'de adaylık başvuruları tarihi henüz netleşmezken, AK Parti'de ise bu ay içerisinde başlıyacak.
KAMU ÇALIŞANLARI 10 ŞUBAT
Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimi gereği, siyasi partilerden milletvekili aday adayı olmayı arzu eden kamu çalışanları görevlerinden 10 Şubat'a kadar istifa edecekler. Nisan ayının ilk haftası da siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecekler.
ADAYLAR İÇİN 2 ÖNEMLİ KRİTER
MHP ve CHP Milletvekili adaylarını farklı bir yöntemle belirlerken AK Parti ise istişare yöntemini tercih ediyor. İstişarede karar verilirken de iki nokta üstünde duruluyor. Birincisi, teşkilat temayülünden çıkan sonuç oluyor, ikincisi de Genel Merkez'in yaptırdığı anketler dikkate alınıyor.
TEMAYÜL :28 ŞUBAT -1 MART
AK Parti'de Temayül tarihi ise belli oldu. AK Parti Genel Merkezi, aday adaylarına yönelik teşkilat eğilimini 28 Şubat -1 Mart tarihlerinde 81 ilde aynı anda yapacak ve 2 günde her şey tamamlanmış olacak.
BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY OLAMIYOR
Seçim kampanyalarının da ele alındığı MYK'da, önemli bir karar alındı. Seçimlerde aday adaylığı için belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyelerinin istifa etmemeleri yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Bu konu hakkında son kararı partinin en üst kurulu MKYK verecek.