Saadet Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Birkan Mertol basın mensuplarına kahvaltı düzenledi.Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Mertol, belediyecilik anlayışlarını anlattı. 1994 yılında Refah Partisi ile Düzce'de yaptıkları hizmetleri sıralayan Mertol, göreve gelmeleri durumunda yapacakları hizmetlere de değindi.

Düzce'nin terminal, park, ulaşım, hava kirliliği, karla mücadele, kentsel dönüşüm, çöp ve sosyal anlamlarda sıkıntısı olduğunu belediyenin para sıkıntısı nedeniyle hem personeli hem de esnafın gözünde itibarsızlaştığını vurguladı.

Düzce Belediyesi'nde ciddi anlamda israf olduğunu ve öncelikli hedeflerinin bunu ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Mertol, "ilk iş olarak mevcut gidişatı inceleyerek Düzce'nin gerçek durumunu Düzcelilerin önüne sunacağız." dedi.

"Milli Görüş belediyeciliğinde kaybetmek yoktur." diyen Mertol, Düzce halkının menfaatini ön planda tutacaklarını vurguladı.

Mertol "İddialı olduğumuz konu Düzce Belediyesi'ndeki savurganlığı önlemek. Yandaş peşkeşini önlemek. Düzce'nin menfaatlerini önplanda tutacağız. Çalmayacağız, çaldırmayacağız, Düzcelinin sahip olduğu belediyeyi kimselere peşkeş çekmeyeceğiz." dedi.

Kendi kaynaklarıyla seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Mertol, "Bugün kimseden para alıp yarın emir almak gibi düşüncemiz yok." dedi.

Birkan Mertol konuşmasının devamını üslubunu sertleştirerek diğer parti adaylarına seslendi. Düzce'de MHP'nin yarışı kazanamayacağını belirterek seçimin Ak Parti ile Saadet Partisi arasında geçeceğini vurguladı.

Mertol "Buradan Mehmet Keleş'e sesleniyorum. Düzcelilier adına istirhamda bulunuyorum. 8 milyon borçla aldığınız belediyeyi 90 milyon borçla bıraktınız. Ayrılırken Düzceliye hesap vermediniz. Bu hesabı Düzcelilier adına sizden istiyorum. Siz vermezseniz biz başa gelince bu hesabı sorarız. Ömer Küçük'e de başarılar diliyorum. Geçen seçimde CHP desteğiyle o kadar oy aldı ama mevcut konjektürde MHP'nin kazanması mümkün değil." dedi.

İSKİ ile ilgili duydukları sıkıntıyıda dile getiren Mertol , “vermeden almak Allah'a mahsustur " dedi.

Mertol, "İSKİ'nin geliri birkaç bakanlığın bütçesinden fazla. Hiçbir şey vermeden bizim suyumuzu alıp orada kullanmak doğru değil. Göreve gelince İSKİ ile protokolü gözden geçireceğiz. Gerekirse Ankara'da bakanla görüşeceğiz." dedi.

Son olarak Düzce halkına seslenen Mertol, "Oy kutsaldır. Oy verirken belediye başkan adaylarını iyi araştırın." dedi ve destek istedi.

Mertol "Köy görünümündeki Düzce'de yaşamak istemiyorsanız; daha temiz, daha şeffaf, daha adil, takip edilebilir bir Düzce Belediyesi istiyorsanız. Bizi destekleyin. Biz ekibimle göreve talibiz." dedi.