Düzce'de Yerel seçimlere katılacak olan partiler aday açıklamalarının ardından seçim çalışmalarına hız verirken, seçime katılmayacak olan bazı partiler ise kendilerine en yakın adayı destekleme kararı aldılar. Düzce'de faaliyet gösteren ancak seçime katılmayan partilerin teşkilatları tarafından yapılan açıklamalarda, bazı partiler destekleyecekleri adayın ismini verirken, bazıları ise bu konuda açıklama yapmadan kendileri için en uygun olan adayı destekleme kararı aldıklarını açıkladılar.

Bu partilerden yerel seçimlere Türkiye genelinde katılmama kararı alan Anavatan Partisi'nin Düzce teşkilatı, başka bir adayı destekleme konusunda birleşmişti. Partinin İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Korkmaz, yaptığı bir açıklama da, Anavatan Partisi'nin seçime girmediği için aday göstermediklerini ancak destekleyecekleri adayın belli olduğunu söyleyerek, MHP'den Düzce Belediye Başkan adayı olan Ömer Küçük'ün arkasında olduklarını bildirmişti.

İşçi Partisi ise, AK Parti dışında diğer adaylardan birini destekleyecek. Düzce ve İlçelerde belediye başkan adaylıklarında, AK Parti adayları dışında, kazanma şansı yüksek olan adayları destekleme kararı aldıklarını bildiren İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, partililerin merkez ve ilçelerde bu yönde oy kullanmalarını, diğer parti adaylarından ön plana çıkan ve kazanma şansı yüksek olan adayların desteklenmesini istemişti.

Yerel seçimlere katılmayacak olan Emek Partisi ve Türkiye Komünist Partisi Düzce Teşkilatları ise, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin Düzce Belediye Başkan adayı Ender Turan'ı destekleme yönünde karar vermişlerdi. ÖDP'nin adayı Turan'ın açıklanması sırasında bir araya gelen üç parti, tek aday üzerinde uzlaşma sağladılar.

Seçimlere az bir süre kala, propaganda çalışmalarına hız veren parti adayları, kendi partileri dışında diğer partililerden de oy kazanmak için ayrı bir yarış halindeler. Bu yarış 29 Mart yerel seçimlerinin bugüne kadar yapılan yerel seçimlerden daha heyecanlı ve çekişmeli geçeceğinin de göstergesi.