29 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi parti il teşkilatlarının Düzce Belediye Başkan adaylarını açıklamasıyla birlikte adaylar gezilerine ve ziyaretlerine devam ediyor. Özellikle mahalleleri gezdikleri gözlenen adayların gittikleri mahallelerde sorunları dinlediği ve oy istediği de dikkat çekiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayram, isminin açıklanmasının ardından halkın arasına karışarak sorunları yerinde inceliyor. Bayram, sorunları çözmek için söz de verirken oy istemeyi de unutmuyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in çalışmalarını sık sık eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu ile seçimleri kazanmayı hedefliyor. Kuşçuoğlu da rakipleri gibi halkın arasına karışarak sorunları dinliyor.

Gezilere en fazla ağırlık veren parti olarak ise Milliyetçi Hareket Partisi gözleniyor. Partinin Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük, mahalle gezilerine ara vermeden devam ederken Küçük'ün bütün mahalleleri gezerek hem sorunları dinlediği hem de çözüm yolları ürettiği gözleniyor. Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük dün akşam da Yenikent, Camikebir ve Çay Mahallesi'ne giderek sorunları yerinde dinledi.

Saadet Partisi ise seçim yarışına Selahattin Aydın ile girecek. Sakarya Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Sakaryaspor Kulübü Eski Başkanı Aydın'ın belediyecilik geçmişine güvenen Saadet Partisi, seçimlerden galip ayrılmayı istiyor. Aydın da gezilerine ara vermeden devam ediyor.

Bir önceki yerel seçimlerde oyların çoğunluğu ile Düzce'de Konuralp dışındaki tüm belediyeleri alan Adalet ve Kalkınma Partisi, bu seçimlerde oy oranını daha da yükseltmeyi amaçlarken muhalefet partileri ise adayları ile AK Parti'ye karşı galip gelmeyi hedefliyor.