Milliyetçi Hareket Partisi’nde il kongresine doğru geri sayım başlarken, adaylar üçlendi. Daha önce ilçe kongrelerinde adaylığını açıklayan İsmail Hakkı Civil’den sonra Nusret Özsoy, Cemalettin Yıldız  ve Mehmet Bakan’ın başını çektiği parti içi muhalefetin adayı Ümit Yılmaz’da yarışta “ben de varım” diyen ikinci isim oldu. Üçüncü aday ise il yönetiminden çıktı.

 

İl Yönetiminde hukuk işlerinden sorumlu Avukat Onur Özen de öğlen saatlerinde parti binasında basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıkladı. Özen’in basın açıklamasında parti İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve bazı yönetim üyeleri, merkez ilçe ve ilçe başkanları da hazır bulunması, teşkilatın adayı tezini de doğruladı. İl Başkanı Abdullah Danışmaz, tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirtti.

 

 

Özen, “Ülkemiz dış politikada yalnızlaştırıldığı, itibarsızlaştırıldığı, hak ettiği şekilde yönetilmediği, büyük ihanet sürecinin yaşandığı bir dönem geçirmektedir. Hukuk siyasallaştırılmış, iktidarın kuklası haline getirilmiş, yolsuzluk hırsızlık yadsıtılmaya çabalanmaktadır. Tüm manevi değerlerimiz alt üst edilmeye çalışılmakta, Cumhuriyetin temel dinamiklerine karşı bir isyan gözlenmektedir. Bu süreçten ülkemizin kurtuluşu Milliyetçi Hareket Partisi ile olacaktır. Ben ve yönetim kurulu üyesi adayı arkadaşlarım, partimiz Düzce il teşkilatını yönetmeye talibiz.” dedi.

 

Düzce teşkilatları ilçelerle başlayan kongre sürecinde tam bir demokrasi örneği sergilendiğini hatırlatan Özen, “atanan değil seçilen adaylar partimizde göreve gelmektedir.” ifadesini kullandı ve Kongre süreçleri tamamlandığında kazanan parti olacağını söyledi. Özen, hedeflerini de şöyle sıraladı:

 

 

“Milliyetçi Hareket Partisi tüm teşkilatları ile bir bütün olarak Haziran 2015 seçimlerine hazırlanarak yoluna devam edecektir. Hedef bölücülüğe, hırsızlığa, yolsuzluğa karşı Milliyetçi Hareket Partisi İktidarının sağlanması olacaktır. Ben ve arkadaşlarımın adaylık süreci öncesi adaylığını açıklamış olan Sayın Ümit Yılmaz ve Sayın İsmail Hakkı Civil Beylere, yönetim kurulu üyesi ve delege adaylarına, ben ve dava arkadaşlarım adına başarılar diliyorum.”

 

Haber;S.KAŞKIR