Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Irak'ta yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit ettiğini belitti.

“Ateş, Irak ve Suriye'den sonra İran'ı ve ülkemizi de saracaktır”
Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Beş yılı aşkın süredir Suriye'de sürdürülen savaş, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdeniz'e açılma projesinin en önemli adımıdır. Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde "Bağımsız Kürdistan" için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmiştir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. Bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. Bu ateş, Irak ve Suriye'den sonra İran'ı ve ülkemizi de saracaktır. Bu gidişe ulusça karşı çıkmalı ve tüm yurtsever güçler olarak birlikte hareket etmeliyiz.”

“Halk oylamasının yapılması halinde en sert tedbirler yaşama geçirilmeli”
İktidardan gelen “Halk oylamasına karşıyız.” açıklamalarının yeterli olmadığını savunan Yılmaz, şöyle devam etti: “Irak'ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkânı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaşama geçirmelidir. Önümüzdeki günlerde yurtsever olmanın ölçüsü bu olacaktır. Geçmişte yapılan kavgaların, kendi tarihimizde yaptığımız iyi ve güzel işlerin değeri kalmayabileceği gibi, yakın geçmişte ülkeye yapılan kötülüklerin de unutulabileceği tarihi dönemece geliyoruz. Bu tarihi dönemeçten savrulmadan çıkmamız halinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın birlikte, özgürce yaşama iradesi ve koşulları sağlanabilecektir.”

Ortak basın açıklamasına davet
Açıklamasının sonunda tüm kesimlere çağrı yapan ADD Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, “Bu amaçla tüm siyasal partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek örgütlerini, kısaca kendine "yurtsever" diyen herkesi "Irak'ın Kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına hayır" diyen bu metin çerçevesinde ortak basın açıklamasına davet ediyoruz. Bu ülke, kurucularımız, şehitlerimiz bizi göreve çağırıyor!” ifadelerini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER