Saadet Partisi, Vatan Partisi ve İyi Parti Düzce İl Başkanlıkları 9 Mayıs tarihine kadar sürecek olan 100 bin imza kampanyası bugün itibariyle başladı. 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine destekledikleri adayın girebilmeleri vatandaşlar Düzce Adliyesi içerisinde bulunan Merkez İlçe Seçim Kurulları’na giderek imza atıyor.

“Bu saat itibariyle biz 250’nin üzerinde imzamızı aldık”
Saadet Partisi İl Başkanlığı yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Çelik imza kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Saadet Partisi olarak biz, Düzce İl Seçim Kurulu önünde standımızı kurduk. Düzceli seçmenimizin, Düzceli hemşerilerimizin Saadet Partimizin başkan adayı Temel Karamollaoğlu’na imza kampanyası için halkımıza burada desteklerimizi sürdürüyoruz. An itibariyle elimize aldığımız broşürler, belgeler mevcuttur. Düzce’mizde biz 250’nin üzerindeki üyemizin, gönüllümüzün imzasıyla hedefimiz bin olmasına rağmen bu saat itibariyle biz 250’nin üzerinde imzamızı aldık ve hala içeride arkadaşlarımız mevcut. İnsanımız halkımız destek için buraya geliyor. Bizler diyoruz ki; ‘Sevgili Düzeli hemşerilerimiz, bizlerin başkan adayı sayın Temel Karamalloğlu’na destek için sizleri Düzce Adliyesi’nin önündeki Seçim Kurulu’na bekliyoruz.”



“Millet iradesinin ne olduğunu bu iktidara göstereceğiz”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez bugün bir demokrasi mücadelesi verdiklerini kaydettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Bugün bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu iktidar her zaman millet iradesi diyordu ama seçime girme hakkı olan Vatan Partisi’nin önüne yüz bin imza barikatını kurdu. O da yetmedi seçim kurullarına gidip öyle imza vereceksiniz dedi. Biz istediğiniz şarta varız. Düzce’nin her tarafından en uzak köylerinden yurttaşlarımız gelip imza veriyor. Daha bugün birinci gün. Biz bu barikatı da yıkacağız ve millet iradesinin ne olduğunu bu iktidara göstereceğiz.”



“Bu insanlara bu kadar zorluk çıkartmaya gerek var mıydı?”

Vatan Partisi’nin cumhurbaşkanı adayını destekleyen Adem Kandemir isimli vatandaş şöyle sitem etti:

“Ben gezginci arıcıyım. Ben Gölyaka’nın Hamamüstü Köyü’nde bütün arılarımı ormanda bırakıp geldim. Bu insanlara bu kadar zorluk çıkartmaya gerek var mıydı? Acaba bir oğul mu çıktı? Acaba bir ayı mı geldi dağın tepesinde diye düşünüyorum. İşleri güçleri zorluk çıkartmak. Bırakın herkes özgürce hareket edebilsin. Tarladaki çiftçi, hastanedeki hasta neden evet diyemesin? Bu anlaşılır gibi değil.”

“İyi Parti olarak her zaman Meral Akşener’in arkasındayız”
İYİ Parti İl Başkanı Niyazi Bakan ise şunları kaydetti:

“İmza kampanyasını demokratik bir şölene çevirmeyi planlıyoruz. İnşallah halkımızı da demokratik şölene katarak hiçbir sıkıntıya girmeden yolumuza devam ederiz. Yalnız dün Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklaması çok talihsiz bir açıklama. Halkın aklıyla ve korkularıyla dalga geçmiş gibi düşünüyorum. Bu şekilde talihsiz bir açıklamanın içerisinde yer almak bizi üzdü. Bu şekilde korku siyaseti yapmak yanlış bir politikadır. Hep birlikte gideriz imzamızı atarız. İyi Parti olarak her zaman Meral Akşener’in arkasındayız ama diğer arkadaşlara da başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanı adaylarına da başarılar diliyoruz. Siyasetin içinde birlik olarak kol kola olarak işimizi yapmalıyız. Korku siyasetiyle insanları korkutmanın anlamı yok. Biz bu vatanın evlatlarıyız”




Haber: Ö.YILMAZ