Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Nurettin Türkmen, yaptığı basın açıklamasında tutuklu bulunan vekillerin meclise girmelerini istedi. Türkmen, 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili yolunu açtıklarını ve bugün aynı anlayışı kendilerinden beklediklerini ifade etti.

Altını çizerek özellikle belirtmek istiyorum ki, CHP olarak biz, milletvekili seçilmiş tek bir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimizde yok.” Diyen Türkmen, mazbatalarını almış vekillerin yemin etme hakkının ellerinden alınmasına tepki için diğer CHP’li vekillerin yemin etmediğini belirterek, “Bu, seçmene ve onun oyuna, yani milli iradeye duyduğumuz saygının gereğidir.” Dedi.

“Önüne geleni üç satırlık bir gerekçe ile tutuklayan, ancak tahliye etmemek için dokuz sayfa gerekçe yazan yargı anlayışına hayır diyoruz. Hiçbir kimsenin masumiyet karinesi dışında düşünülmemesini ve adil yargılama hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz.” Şeklinde konuşan Türkmen, daha önce hiçbir AK Parti yöneticisine veya AK Partiliye “başka bir aday bulamadınız mı?”diye sormadan Erdoğan’a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan partinin örgüt temsilcileri olarak, şimdi, “başka aday bulamadın mı?” diyen başbakana soruyoruz. Hangi Erdoğan konuşuyor. Milli İradeyi ve özgürlüğü savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı?” dedi.

Türkmen, CHP’nin sadece kendi arkadaşlarına değil, her koşulda milli iradeye ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki milletvekillerine karşı yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa da karşı olduğunu ve bundan sonra da karşı olacağını belirtti.

Haber; R. BAL