Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’den aday adayı olanların şehrin farklı noktalarında tanıtım amaçlı billboardlara afiş asmalarının 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve esaslarını düzenleyen yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle afişlerin kaldırılması için Düzce Valiliği’ne başvuru bulundu.

Vatan toprağı hiçbir şekilde terk edilemez

Konuyla ilgili MHP İl Başkanlığı’nda açıklama yapmak için MHP İl Başkanı Onur Özen basınla bir araya geldi. Özen öncelikle Süleyman Şah Türbesi’nin tahliyesini eleştirerek vatan parçası hiçbir şekilde terk edilemez diyerek hükümeti kınadı. “Ak Parti hükümeti bu olayı başarı gibi gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül verenler için bu çok büyük bir üzüntü kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bunun için gerekirse ölünür. Vatan toprağı hiçbir şekilde terk edilemez.” 

İdare İzin Veriyor…

Özen, 7 Haziran’da yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’den aday adayı olan isimlerin seçim çalışması amacıyla şehrin farklı yerlerinde yer alan billboardlara tanıtım afişi asmalarının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması için Düzce Valiliğine başvuracaklarını belirtti. Özen, “298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri kanununa göre aday adaylığını açıklayacak şahıslar adaylık ilanlarını kamuoyuna ancak parti amblem ve isimlerini kullanmaksızın yapmaları gerekirken Düzce’de Ak Parti aday adaylarının parti logosu ve isimlerini kullandıklarını görüyoruz. İdarede aymazlık görüyoruz. İdarede kanun tanımaksızın bu ilanlara izin veriyor.”dedi.  Özen, aynı durumun Kocaeli’de meydana geldiğini ve orada kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Şehit cenazesinden korkulmaz

Özen, Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Düzce Belediyesi aracılığıyla duyuru yapmak istediklerini Belediye yetkililerin önce söz verdiklerini fakat korktukları için vazgeçtiklerini söyledi. Özen, “Şehit cenazesinden korkulmaz” diyerek duruma tepki koydu.
Özen, MHP’nin aday adaylık başvurularının tarihleri hakkında konuştu. Özen, “12-18 Mart arasında başvuruları alacağız. Genel merkezimizin bize bir talimatı var 1 Mart’taki İl Başkanları toplantısı sonrasında aday adaylıkları kamuoyuyla paylaşılacak.” dedi.MHP İl Başkanlığı parti binasına öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için “Şehidimize Ağlıyoruz” yazılı pankart astı.

HABER;Y.SEVER