Halkların Demokratik Partisi(HDP) seçim startını Ağa Mahallesi'nde verdi. İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve üç milletvekili adayının hazır bulunduğu tanıtım esnasında yapılan konuşmalarda partinin heedfleri sıralandı.
               Başkan Gezgin; Yer bulma konusunda baskılarla karşı karşıyayız
Ağa mahallesinde bir kahvehanede başlayan tanıtım çalışmalarında ilk konuşmayı HDP İl Başkanı Selahattin Gezgin, parti bürosu ve seçim irtibat bürosu kiralama konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
Yer bulma konusunda çalışmalarının sekteye uğratıldığını, bulunan yer sahiplerine el altından baskılar yapılarak caydırıldıklarını belirten Başkan Gezgin, kendilerine yapılan bu baskılar karşısında yılmadan, korkmadan seçim çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
               Yüksel Budak: Barış, özgürlük ve demokratik bir Cumhuriyet için HDP
HDP’nin kadın milletvekili adayı olan Yüksel Budak konuşmasına, kendisinin belgesel çekimcisi olarak işçiler ve onların yaşam koşullarına yönelik yaptığı çalışmalardan söz ederek başladı.
Neden HDP? sorusuna açıklık getiren Budak, ‘’İnsan ayırımı yapmadan çalışana saygı için; paylaşan, düşünen, dayanışan bir Türkiye için; parasız demokratik bir eğitim için; tacizsiz ve tavizsiz bir yaşam için; emeğin sömürülmediği, kadınlarının öldürülmediği bir Türkiye için; ayrım yapmaksızın yaşamın kutsallığına inanan ve sokağına sahip çıkan bir ülke için; insan haklarının güvencesi ve nihayet adil bir dünyada çocuklarımızı yetiştirmek için HDP diyoruz’’ dedi.
               Ali Şeker: iktidar pembe tablolar çiziyor.
HDP’nin Düzce milletvekili adaylarından Ali Şeker ise, 3.lige çıkan Düzcespora başarılar dileyerek başladığı  konuşmasına 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu dile getirerek, çeşitli kademelerde sendikacılık yaptığını bu mücadelenin sonunda işten atıldığını fakat mücadeleden yılmadığını dile getirdi.
Trabzon Maçka doğumlu olan Şeker, AKP iktidarının halka daha fazla verecek bir şeyi kalmadığını belirterek, pazardan ve soğanın-patatesin fiyatından haberi olmayan iktidarın pembe tablolar çizmeye devam ettiğini söyledi.
10 milyon emeklinin olduğu bu ülkede emekliye 20-30 lira, asgari ücretliye 100 lira gibi komik zamlar yapan iktidarın korktuğunu ve seçim barajı engellerine başvurduğunu söyleyen Şeker, ne kadar engel olmaya çalışsalar da bu barajı yıkacaklarını ve engeli ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.
               Abdurrahman Oğuz: HDP çocuktur, kadındır, emektir, ortak yaşamdır…
HDP Düzce milletvekili adaylarından Abdurrahman Oğuz ise 5 farklı dilde hoşgeldiniz diyerek konuklara seslendi.
HDP’nin çocuk, kadın ve emekçi demek olduğunu söyleyen Oğuz, Özgecan Aslan, Berkin Elvan ve Soma’da katledilen emekçilerle ilgili açıklama yaparak, tacize, tecavüze ve iş cinayetlerine karşı toplum vicdanının ortak sesi ve mücadele adresi olacaklarını söyledi.
HDP’nin bir halklar gemisi olduğunu söyleyen Oğuz, bu geminin dümeninde Selahattin Demirtaş gibi usta bir kaptanın yer aldığını ve Karadeniz’den yola çıkan bu geminin tüm barajları ve denizleri geçerek, halkın arzuladığı huzur limanına ulaşacağını sözlerine ekledi.
               Halaylar çekildi, hep bir ağızdan türküler söylendi
HDP’nin Düzce milletvekili adayları tanıtım toplantısının sona ermesinin ardından, coşkulu kalabalık bina dışında hep bir ağızdan türküler söyleyerek halaylar çekti.

Haber;E:TAYHAN