ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak birkaç yıl içerisinde İsrail Büyükelçiliğinin kentlerine taşınması talimatı vereceğinin açıklaması üzerine Düzce Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Serdar Erdem ve Saadet Partisi bugün Cedidiye Camii önünde bir basın açıklaması yaptı.

"ABD İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir"
Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini kaydeden Erdem şöyle konuştu:

“Siyonizmin yeni kuklası Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor. Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir.”

“Tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail’dir”
ABD’nin tüm dünyadaki terör olaylarının sebebi olduğunu ifade eden Erdem, “Aynı ABD’nin siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırganlar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail’dir. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs’ü, ilk kıblemiz olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek ABD’nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır.” dedi.

“Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir”
“Biz bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz” diyen Erdem son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Biz bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan askeri görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail’le bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir.”

Haber: Ö.YILMAZ