Uzun yıllardır Filistin topraklarındaki işgalini devam ettiren İsrail’in yaptığı kıyımlara Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tepki gösterdi. İsrail’in, kan dökmekten, kadın ve çocuk öldürmekten zevk aldığını söyleyen AGD Düzce Şube Başkanı Ahmet Serdar Erdem, tüm İslam alemini mücadeleye çağırdı.
 

“Ne konuşulabilir ne de anlaşma yapılabilir”

Cedidiye Camiinde kılınan öğle namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdem, Filistin ve Yemen’in canımızdan bir parça olduğunu ve bunun aksinin düşünülmemesi gerektiğini belirterek, “Siyonist İsrail, önceki akşam Han Yunus’a düzenlediği saldırıyla 10’a yakın Müslüman'ı şehit etti. İşgal ettiği topraklarda var olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. Siyonist İsrail Kendi mutlulukları için dünyayı ateşe vermekten kaçınmayan bir zihniyetin eseridir.Bu zihniyetle ne oturup konuşulabilir ne de anlaşma yapılabilir.İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir” dedi.
 

“Birçok İslam ülkesi ile işbirliği içerisindedir”

İsrail’in faaliyetleri ve misyonu hakkında görüş bildiren Erdem, “Maalesef tüm haydutluğuna, küstahlığına, kan dökücülüğüne ve acımasızlığına rağmen Siyonist İsrail’le birçok İslam ülkesi de siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri işbirliği içerisindedir.Siyonist akıl, Fas'tan Endonezya'ya kadar olan coğrafyada, kendi güvenliğini sağlamak, hem de kendi hedeflerine ulaşmak adına ülke yönetimlerini etkisi altında tutmaktadır.Büyük İsrail Hedefine gidilirken hiçbir husus tesadüflere bırakılmak istenmemektedir” ifadelerini kullandı.
 

“Aşağılık bir zihniyet”

İsrail’in kan dökmekten hoşlandığı üzerinde duran AGD Düzce Şube Başkanı Erdem, “Biz İsrail'i sadece Müslümanlar için tehdit olarak görmüyoruz. İsrail bütün insanlık için tehdittir.Bu yüzden Müslüman ya da değil, duyarlılık ve vicdan sahibi her insan bu baş belası Siyonizm'e karşı teyakkuz halinde olmalıdır.Karşımızda, kan dökmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet var.Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın Siyonist projeye karşı kenetlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.
 
Ahmet Serdar Erdem, İsrail’e yaptırım uygulanması ve Filistin halkının yanında olunması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.