AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Erol Tayhan’la Manşet programında son günlerde parti teşkilatı ile ilgili çıkan söylentilerden, yerel seçim çalışmalarına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Muhalefet Kış Uykusunda
Her fırsatta bütün belediyeleri alma iddiasında bulunan Kaşıkoğlu, bu iddiasını sürdürdü ve kendi teşkilatının şimdiden sahalara inerek çalışma yaptığını ancak muhalefet partilerinin kış uykusunda olduğunu savundu.
Para vererek aday buluyorlar
Kaşıkoğlu, “11’de 11 hedefini tutturmak istiyoruz. Onların ne kadar beceriksiz olduğunu gören halkımız emaneti bize geri verecek. Bizim yaptığımız icraatlara onların hayallerinin bile erişmesi mümkün değil. Şimdi bakın hangisi çalışıyor hangisi sahada? Para vererek aday buluyorlar. İkinci aday isteseler yok. Bizde öyle değil. Gölyaka’da şimdiden 8-10 aday adayı yarışıyor.” diye konuştu.
Hiçbir partiyi kendine rakip görmediğini ifade eden Kaşıkoğlu, “AK Parti’ni eline su dökemezler.” dedi.Kaşıkoğlu şimdiden anket çalışmaları yaptıklarının hiçbir belediye başkanın yerinin garanti olmadığını söyledi.
Hiçbirini rakip görmüyorum
Kaşıkoğlu, “Hiçbirinin yeri garanti değil. Bu hizmet nöbetidir. Başarılı arkadaşlarımızla sonuna kadar devam edeceğiz. “Gezen tilki yatan aslandan iyidir diyip arazilere indik. Aslan olduğunu düşünenler uyumaya devam etsinler. Hiçbirini rakip görmüyorum. AK Parti’ni eline su dökemezler. Düzce’nin sorularını çözebilen, bir proje üreten muhalefet yok. Bazen onların yapacağı muhalefeti bile biz kendi içimizde yapıyoruz. Hepsi kış uykusundalar.” diye konuştu.
Bu tür ayak oyunlarına kanacak değiliz
Teşkilat içinde çıkan gruplaşma haberlerini de yalanlayan Kaşıkoğlu, şöyle konuştu:
“ Parti içinde tartışmaya, karşıt görüşe evet ama konuşulanların dışarıya servis edilmesi köstebeklik ve ihanettir. Gönlünden geçeni yazıya döken söylemler geçmişte olduğu gibi bugün de var. Benim görevim partimi bir bütünlük içinde tutmak. Zaman zaman ben ve milletvekili arkadaşlarım tartışabilir, karşıt görüşte olabilir. Ama dışarıya karşı tek yumruk halindeyiz. Asla prim vermeyiz. Hangi toplantıya girip duymuşlar ya da nereye böcek koymuşlar? Ne benim ne de milletvekillim açısından böyle bir şey söz konusu değil. Ankara’ya şikayet edildiği de doğru değil. AK Parti'yi parçalamak nifak tohumları ekerek bölme peşindeler. Bu tür ayak oyunlarına kanacak değiliz. Bu beklentide olanlar büyük bir hayal kırıklığı içine girecek. Milettimizi bu asparagas haberlere inanmasın. Kesinlikle bir gruplaşma yok.”
Belediye Meclis Üyelerini Arşivliyorum
 Belediye meclis üyeleri seçiminde de ciddi bir arşiv yaptıklarını belirten Kaşıkoğlu, “Kim hangi toplantılara katılmış, parti faaliyetlerine katılıyor mu bunların arşivlerini yapıyoruz. Kimseni kara kaşına kara gözüne bakılmayacak. Çalışacak olanlarla yola devam edeceğiz”.
 Keleş’in Ağzından duymadıkça İnanmam
KaşıkoğluMehmet Keleş’in kendisi hakkında “Can düşmanım” dediği ile ilgili söyleme Keleş’in kendi ağzından duymadıkça inanmayacağını söyledi.
Kaşıkoğlu, “Görmediğim adamla nasıl kavga edeceğiz. Karşılaşmıyorum, karşılaşsam da aramızda saygı dışında bir ifade yok. Şerefim üzerine yemin ederim. Keleş’in ağzında duymadıkça da hiçbir söze inanmam. Düzce’ni karanlıktan aydınlığa çıkmasında gelişmesine önemli katkıları olmuştur. Partimin ilerlemesine katkısı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Hiçbir kimseye önyargım yok.” dedi.
TSO Seçimlerine Müdahil Değilim
 Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Fahri Çakır’a teşkilat olarak destek verdiklerinin doğru olmadığını belirten Kaşıkoğlu, bu durumun zaten yasal olmadığının altını çizdi.
 Kaşıkoğlu, “Bunlar fısıltı gazetesinin yaydığı söylemler. AK Parti olarak bir adayımız yok. Fahri çakır Ak parti’den milletvekili yapmışsa, Nusret Özsoy’da il genel meclisi üyeliği yaptı. Ticaret ve sanayi odasına siyaseti karıştırmak doğru değil. Zaten TOBB yasasında da bir başkanın siyasi parti mensubu olarak görüş bildirmesi de yasak. Abdullah Danışmaz’ın da Nusret Özsoy’la liste hazırlığı yaptığını duyuyorum o yüzden söylüyorum.”dedi.
Kaşıkoğlu 2013 yılında Kültür Merkezi ve Düzce’nin su probleminin kesin biteceğini belirtti.
Her fırsatta dile getirilen prefabrik okullar konusu ile ilgili olarak Kaşıkoğlu, “Sanki depremden sonra bu ilin bütün okulları yıkıldı. Sonra hiçbir şey yapılmadı. Depremden sonra komple yıkılmış bir şehir sıfırdan ayağa dikildi. Her konuda eksikliklerimizde ciddi ilerlemeler kaydedildi. Hepsi merhale merhale ilerliyor.” şeklinde konuştu.
Takke Düşüp Kel Görünecek
Nizamı Alem Ocakları Genel Başkanı Müjdat Kaval’ın Çavuşlar TOKİ ihalesi ile ilgili iddialarına da ateş püskürdü. Kaşıkoğlu, “Müjdat Kaval ismini piyasada duyuyorum. Bu kişinin ve birde Nizamı alem Ocakları diye bir oluşumun Çavuşlar ihalesi ile ne ilgilisi var. Ne sıfatla benim karşıma çıkıyor? Bir de İsa Kaval var. Kahvehanelerde bildiriler dağıtılıyor, cep telefonlarıma tehdit mesajları geliyor. Bunların hepsinin hesabı yargıda sorulacak. Meydanı boş bulunca konuşuyorlar. O dağıtılan bildirilerde safsatalar var, iftira var, torpil isteme ihtiyacı var. Bizim siyasetimiz de birine rant sağlamak yok. Bazı siyasi partiler de bu akıl fukaralarının ortaya koyduğu bazı evrakları siyasi rantla paylaştılar. Yani sinekten yağ çıkartmaya çalışanlar var. Basın toplantısı ile hepsine cevap vereceğim. Takke düşüp kel görünecek.” diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR