Düzce'de öğrenim gören ve seçimlerde Düzce'de oy kullanmak isteyen öğrenciler başvurularını geciktirmesin. Ak Parti Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı Öner Şen; YSK'nın konu ile ilgili açıklama yaptığını belirterek, son tarihin 23 Ocak 2014 olduğunun altını çizdi.

Şen açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Yüksek Seçim Kurulu’nun 07.03.2011 gün ve 2011/158 sayılı kararı ile Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını gösterir. Seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduğunu belirten ve yurt müdürlüğünden ise o yurtta kaldığını belirten belgeyi almaları, bu belgelerle yurdun bulunduğu bölgenin İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne bizzat başvurması gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek seçmen kütüğüne kayıt yaptırabilirler. “

Şen, seçmen askı listelerinde ismi bulunmayan veya başka şehirlerde seçmen görünenlerin durumları ile ilgili olarak “ 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmektedir. Bu nedenle seçmen kütüğüne kayıt olmak için ikametgâhınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunmanız yeterli olacaktır.” ifadelerini kullandı. 



Haber: S. KAŞKIR