Kılıçdaroğlu'na büyük tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup toplantısında sarf ettiği sözler gündemin birinci sırasına taşındı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bir bölümünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı cümle AK Parti'yi ayağa kaldırdı.

İşte o konuşma

Kılıçdaroğlu, büyük tepki çeken konuşmasında, “Türkiye’yi yönetiyorsunuz bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl ve hangi gerekçeyle teslim ettiniz? Ve öyle bir şey ki kalkmışlar vakıfları savunuyorlar. Ya, çocuklara sahip çıkın kardeşim, vakıflara değil, derneklere değil. Bir Allah’ın kulu çıkıp da demiyor ya, kardeşim bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Nasıl kaldı bu çocuklar burada? Valisi konuşmuyor, emniyet müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar? Koro halinde “Biz izin vermedik” diyorlar. İzin vermedinizse bunlar nasıl açıldı? Kocaman bir sessizlik…” ifadelerini kullanmıştı.

Keskin'den sert çıkış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için, “Birilerinin önünce yatmış vaziyette” sözlerie bir kınama da AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'den geldi.

Söylemi siyasi ve ahlaki değerlere aykırı bulduğunu kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Bir siyasi parti liderinin ne siyasi ahlaka ne de toplumsal ahlak anlayışına uymayacak bu talihsiz ifadeleri, siyasi tarihimizin utanç sayfalarında yer bulacak ve milletimiz bunu unutmayacaktır. Seviyesiz, gayri ahlaki bu açıklama Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın seviyesini ve kalitesini müteaddit kerelerde olduğu gibi tekrar ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir bakanından öte bir kadına yapılabilecek en büyük hakareti yapabilme cüretine sahip bu üslup maalesef ki toplumu kutuplaştırma ötekileştirme ve bunun neticesinde de toplumsal çatışmayı körükleme senaryolarının bir parçasıdır. Münferit bir olay üzerinden bir kurumu ve hiçbir organik bağı olmamasına rağmen bir partiyi karalama propagandası, sahneye konmak istenen oyunun sadece bir parçasıdır. Siyasi hırsları ve yıllardır kaybetmenin verdiği acı ile şirazesini kaybetmiş Kemal Kılıçdaroğlu’nu ahlakdışı bu söyleminin başta annelerimiz ve kadınlarımız olmak üzere toplumun hiçbir kesiminin kabul edemeyeceğini ifade etmek istiyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber:C.ÜSTÜNER