Ak Parti Yerel Yönetimler Şura Toplantısı Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ve Düzce Bölgesi Koordinatör Milletvekili Nusret Bayraktar, Düzce Milletvekilleri Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in konuşmalarında  hem geçtiğimiz günlerde gündemi allak bullak eden kapatma davasına eleştiri, hem de tabana yönelik birlik mesajları verildi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay kendilerinin olduğu gibi Hukukun da gücünü toplum iradesinden aldığını belirtirken, Metin Kaşıkoğlu, partilerini çekemeyenlerin olduğunu, kendilerinin  Atatürkçülükten  beslenmediklerini,  Atatürkçü olduklarını ifade etti. Kaşıkoğlu bu partinin kapatılması durumunda oy verenlerin ne olacağını da merak ettiğini dile getirdi. Kaşıkoğlu’nun konuşması zaman partililerin alkışları ile kesildi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise önümüzdeki yerel seçimlerde daha yüksek bir oy oranı ile  iktidara geleceklerine olan inancını ifade ederken, Ak Parti il Başkanı Fevai Arslan  kapatma davası konusuna girmemeyi tercih etti.