Yaklaşık 10 yıldır İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Selim Metin, Düzce Valiliği tarafından uzman kadrosuna çekildi.

2016 yılının aralık ayında İçişleri Bakanlığı tarafından Muharrem Tozan'ın Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden almasının ardından geçen 2.5 yıllık süreçte koltuğa asaleten atama yapılmadı. O dönem İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'i genel sekreterlik koltuğunda görmek isteyen 250 köyün muhtarı kendi aralarında yaptıkları görüşmeler sonucunda imza toplamış ve bunu AK Parti İl Başkanlığı'na ulaştırmıştı. Ancak Hikmet Keskin'in il başkanı olduğu o günlerde AK Parti adeta Selim Metin için ikiye bölünmüştü. Düzce eski Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır'ın İl Özel İdaresi'nde genel sekreterl olması için girişimlerde bulunduğu ve genel sekreter yardımcılığına getirilmesini sağladığı Metin, koltuğun bir numaralı ismi olarak görülse de bu makama atanmadı.

Köylere hizmet noktasında önemli bir makam olan genel sekreterlikle muhtarların uyum içerisinde bir çalışma yürütmesinin gerektiği bilinirken, bu doğrultuda yıllardır il özel idarede köylüler ve muhtarlarla yakın ilişkiler kuran ve köylerin ihtiyaçlarını iyi bilen bir ismin görevden alınması kafaları karıştırdı.

Koltuğa kendi destekledikleri ismi oturtmak isteyen AK Partili bazı isimlerin büyük bir engel olarak gördükleri Genel Sekreter Yardımcısı Metin'i Valilik kanalıyla görevden aldırdığı konuşuluyor.

Bugün itibariyle atama yazısı eline ulaşan Merin'in yerine İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Mali Hizmetler Müdürü Ersin Turan vekalet edeceği öğrenildi.

Bu sürpriz gelişme ile ilgili şimdi gözler genel sekreter atamasının yetkili merci olan AK Parti'de...

Haber: C. ÜSTÜNER