AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılan olağanüstü kongrede seçti. Binali Yıldırım, delegelerden geçerli olan 1405 oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanı oldu.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Açıklamayı yapan divan başkanı Bekir Bozdağ, 1470 delegeden 1411 delegenin oy kullandığını, 6 oyun geçersiz sayıldığını belirtti. Bozdağ, Binali Yıldırım'ın 1405 oy ile AK Parti'nin yeni genel başkanı olduğunu duyurdu.

Kongrede, genel başkanlığın yanı sıra partinin diğer organlarının seçimi de yapıldı. Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçin Demokrasi Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil ve yedek üyeliklerine aday gösterilen isimler belli oldu. Başbakan Davutoğlu, kısa bir veda konuşması gerçekleştirirken yerine seçilen Yıldırım, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yolun yolumuz. Davan davamızdır." diye söz verdi.

Davutoğlu, akşamüzeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunacak. Ardından da kongrede seçilen Genel Başkan Yıldırım, Beştepe'ye giderek hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'ndan alacak.