AK Parti'de heyecan dorukta... İlçe kongrelerinin aksine şimdiden 3 adayın olduğu il kongresinde yeni adayların çıkıp çıkmayacağı merak konusu... Son günlerde parti içinde yaşanan gelişmeler 'Yeni adaylar çıkabilir' görüşünü kuvvetlendirirken, adaylığı düşünen bazı isimlerin kongre günü sürpriz yapabileceği kulislerde dillendiriliyor.

2017'nin son günü olan 31 Aralık Pazar günü Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek AK Parti 6. Olağan İl Kongresi için hem partinin hem de belediyenin hazırlıkları tüm hızıyla sürdürdüğü şu günlerde, hummalı çalışmalar arasında aday açıklamaları gelmeye devam ediyor. İlçe kongrelerinde olduğu gibi il kongresinin de tek adaylı olacağı yönünde parti içinden mesajlar verilse de gönlünde il başkanlığı olan isimler bir bir 'Yarışta ben de varım' dedi. Mevcut İl Başkanı Hikmet Keskin, kendisini genel merkez adayı olarak açıklarken, işadamları Semih Kıbrıs ile Selahattin Aydın da gerekçelerini sunarak koltuğa talip olduklarını açıkladı."Bu kongrenin asla kaybedeni olmayacaktır." diyen aday Semih Kıbrıs'tan birlik ve beraberlik mesajları gelirken, bugün itibariyle adaylığını resmen açıklayan Selahattin Aydın ise ilk açıklamasında "Düzce'de AK Parti siyasetinde ciddi sıkıntı var." diyerek çok farklı bir noktaya temas etti.

Mevcut İl Başkanı ve Aday Hikmet Keskin'in kongre tarihi ve aday açıklaması dışında basın açıklamalarından uzak kalmayı tercih ettiği bu süreçte şimdi gözler kongreye çevrilmiş durumda...

C. ÜSTÜNER