AK Parti'nin "Yeni genel başkan ve başbakan adayı kim olacak? sorusu yanıtını buldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

"Bir milim bile mesafe yoktur, olamayacaktır"

Çelik, aday açıklamasını "Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir." şeklinde yaptı. Çelik ayrıca Erdoğan ile Davutoğlu arasında sorun olduğu yönündeki iddialara da atıfta bulunarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır." dedi.

Karadeniz fıkrası anlattı

AK Parti Genel Başkan Adayı olarak ismi açıklandığı sırada ise Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın duygulandığı görüldü. Kürsüye davet edilen Yıldırım, sözlerine başlamadan önce bir Karadeniz fıkrası anlattı. Yıldırım, "Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Dönmüş demiş ki buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben, şimdi artık sadece Allah biliyor." dedi.

"AK Parti bir dava partisidir"

AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük onur duyduğum AK Parti’nin genel başkanlığına aday görülmek benim için çok büyük onurdur. Sayın genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı partimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir, AK Parti bir dava partisidir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Parti geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"Terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız"

22 Mayıs'taki kongrenin ülke, millet ve parti için aydınlık yarınlara vesile olması temennisinde bulunan Yıldırım, terör sorunu konusunu da değindi ve "Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız." şeklinde konuştu.


Haber:C.ÜSTÜNER