Vatandaş olumsuz tepki verirse... 
2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren AK Parti, teşkilat eğitimini ön planda tutuyor. Vatandaşlarla en uygun diyaloğun kurulmasını isteyen parti, bunun için uzmanlarla mensuplarını 'Eğitim' programlarında buluşturuyor. Eğitimlerde sadece olumlu durumlar değil, vatandaş ziyaretleri sırasında karşılaşılacak olumsuz tutumlar da göz önüne bulunduruluyor. Bu doğrultuda, teşkilat mensuplarının olumsuz tavır karşısında ne yapması gerektiğine ilişkin kriz yönetimi eğitimi veriliyor.

'Aday' hatasını tekrarlamak istemiyor
Diğer taraftan Düzce ve ilçelerinde anketler, teşkilat üyeleri ile istişareler ve toplantılarla durum değerlendirmesi yapan AK Parti Genel Merkezi, bu doğrultuda kasım ayında başlayacak aday adaylığı sürecinde doğru isimle yola çıkılmasına zemin hazırlıyor. Daha önceki seçimlerde yapılan 'aday' hatasını tekrarlamak istemeyen AK Parti, kazansın-kazanmasın tüm il, ilçe ve beldelerde işi sıkı tutuyor.

Anketler aday belirlemede kilit rol oynayacak
Yerel seçimlere yönelik yapılan faaliyetler ve verilen demeçler göz önüne alındığında, anketlerin aday belirlemede kilit rol oynayacağı anlaşılıyor. Seçimlere strateji planı çerçevesinde hazırlanan AK Parti, çok yönlü bir çalışma içerisinde bulunurken, anketleri sadece belediye başkanlığı adaylığı ile de sınırlı tutmuyor. Anket çalışmasında ayrıca illerdeki eksiklikler de halka sorularak durum değerlendirmesi yapılıyor. Çalışmaları beğenilmeyen başkanlar mercek altına alınıyor, tepkinin sebepleri araştırılıyor. 

AK Parti yine fire vermek istemiyor
Son yerel seçimlerde Düzce'de tüm belediyeleri alan AK Parti, 24 Haziran'daki gibi kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyor. Genel seçimlerdeki 3'te 3 geleneği, 1 vekilliğin MHP'ye kaptırılması ile bozulan AK Parti, belediyelerde fire vermek istemiyor.

Aday adayı bolluğu yaşanacak
Bunun için titiz bir çalışma yürütülürken, Düzce'de yine aday adayı bolluğunun yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Düzceli Vali İsmail Ustaoğlu, mevcut Başkan Dursun Ay, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cüneyt Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ali Ergün'ün adı başkanlık için geçerken, parti nezdinde gereken onayı almak için can atan bir çok partilinin de vize alması halinde elinde başvuru formuyla soluğu parti binasına alacağı biliniyor. 







Haber: C. ÜSTÜNER