Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için 8 Şubat'ta başladığı miting maratonu kapsamında Düzce'de vatandaşlara hitap ediyor. 16 yıllık AK Parti iktidarında gerçekleştirilen çalışmaları ve AK Parti'li belediyelerin Düzce'de yürüttüğü projeleri seçmene anlatacak olan Erdoğan, Düzce'de bir kez daha 10'da 10 yapmak için halktan destek isteyecek.



Hep bir ağızdan "Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi"
Düzce mitingi için helikopterle şehre gelen Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan araç miting alanına yaklaştığında coşku tırmandı. Alanı dolduran yüzlerce vatandaş hep bir ağızdan "Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi" şarkısını söyledi. Alkış tufanı ve sloganlar eşliğinde büyük bir sevgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, boynuna doladığı Düzcespor atkısıyla vatandaşları selamladı ve konuşmasına başladı.





 "Düzce ikliminin güzel insanları... Güzel Düzce... Osman Gazimin silah arkadaşları... Akçakoca ve Konuralp Bey'in yurt bildiği Düzce... Kendisi küçük, üretimi ile sanayisiyle büyük Düzce... Kabına sığmayan hep ileri giden Düzce... Türkiye'nin üreten gücü Düzce... Sizleri gönülden selamlıyorum." diyerek sözlerine başlayan kalabalığı Erdoğan, tüm ilçeleri sayarak, herkesi selamladı.

"Düzce kardeşliğin, birliğin, beraberliğin kıymetini bilir"
Erdoğan şöyle konuştu: "Düzce tüm dünyaya kardeşlik nasıl olur onu gösteriyor. Düzce 24 Haziran seçimlerinde şahsımı cumhurbaşkanlığıma layık gördüğünü için teşekkür ediyorum. AK Parti'nin yine tulum çıkaracağına inanıyorum. Düzce kardeşliğin, birliğin, beraberliğin kıymetini bilir. 2023 hedeflerine ulaşmak içim gönül belediyeciliği ile yoluna devam edecektir."





"Daha gelişmiş bir Düzce için hep birlikte çalışacağız"
Düzce'nin depremlerde çok ağır yaralar aldığını anımsatana Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Kaybettiklerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Felaketin acı hatıraları hafızalarımızda kalsa da depremin izlerini silmek için çalıştık. Şehrimizde 6 bin 666 konutu hep birlikte inşaa ettik. Düzce 20 sene öncesinin Düzce'sinden çok ileride. Bugün bambaşka ve aydınlık bir Düzce var. Cazibesi arttıkça nüfusu da çoğalıyor. Nüfus yoğunluğu ile 25. sırada yer alıyor. Daha gelişmiş bir Düzce için hep birlikte çalışacağız."



"Kullanılmayan her oy bu ülkenin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir"
Düzce'nin gelişimi için bu seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan, "Bütün vatandaşlarımı sandığa gitmeye davet ediyorum. Düzce milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığı sayesinde bugünlere geldi. Milli iradenin tecelli ettiği yer seçimdir, sandıktır. Gitmeyenler oraya gidip oyunu kullananlara teslim ettiğini bilmelidir. Kullanılmayan her oy bu ülkenin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir."



"Söz veriyorum kendisine verilen imkanları çarçur edenin bizim dünyamızda yeri yoktur"
"İnsanın olduğu her yerde hata da eksik de vardır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Önemli olan bunları düzeltme gayesidir. 16 Nisan'dan sonra teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde çalışmalar yürütmüştük. Bunu önümüzdeki dönem de devam ettirmemiz gerekiyor. Buradan yol arkadaşlarıma söz veriyorum kendisine verilen imkanları çarçur edenin bizim dünyamızda yeri yoktur. Milletin gönlünü kıran bizi kırmıştır. Kendini ulaşılmaz yapan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Böyle bir yanlışa diğer partiler düşebilir ama AK Parti düşemez."



"Bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet davasıdır"
Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Bazı yerlerde bizden aday olamayanların hiç olmayacak yerden adaylık koyarak karşımıza çıktıkların görüyorum. Gittiğim yerlerde onları gördüm. Bir taraftan dava diyeceksin bir taraftan başka partiden aday olacaksın. Bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet davasıdır. Bizim bunlarla işimiz yok. Aday yaparken güzeldi olmayınca ne oldu? Bana milletim böyle bir yetki vermedi. Bir siyasi parti ilke ve prensipleri ile ayaktadır."







"Bunlara 31 Mart'ta Osmanlı tokadını vuralım dünyanın kaç bucak olduğunu anlasınlar"
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş'ın bir videosunu izlettirdikten sonra sözlerine devam eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Buradan Türkiye'ye sesleniyorum bu adam kürt değil kürtler üzerinden istismar yapan ne idüğü belirsiz birisi. Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam ne diyor Kürdistan diyor. Ankara'da yaşayan kürt kardeşlerime sesleniyorum; Mehmet Özhaseki kardeşim orada dururken soyadı Yavaş olan birine mi vereceksiniz. 5 dönem Kayseri'ye belediye başkanı olmuş ardından bakanlık yapmış bir Özhaseki dururken oyunuzu gidip Yavaş'a mı vereceksiniz? Sen kimsin! Benim kürt kardeşlerimin oyları senin ipoteğin altında mı? Bunlara 31 Mart'ta Osmanlı tokadını vuralım dünyanın kaç bucak olduğunu anlasınlar."






"Düzce öyle birini seçsin ki Bolu Dağı'nın öbür tarafından duyulsun"
31 Mart Pazar günü tarihin en büyük oy kullanma oranıyla sandığa gidilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandığı da iyi takip etmek gerekiyor. Sandık namustur. Bu uğurda nice mücadeleler verilmiştir. Sandıkta oy kullananlardan sonuçları takip etmesini rica ediyorum. Düzce öyle birini seçsin ki Bolu Dağı'nın öbür tarafından duyulsun." dedi ve coşkulu kalabalığa sordu "Düzce sandığına sahip çokacak mısın? Şehrine ve ülkene sahip çıkıyor musun? Cuntacılara dersini veriyor musun? İstiklal ve istikbalimize kast eden alçaklara gününü gösteremeye söz veriyor musun? AK Parti'ye destek vermeye söz veriyor musun?"



 

Düzce'ye yapılanları izlettirdi 
"Biz Düzce’yi aşkla sevmekle kalmadık. Hani CHP'nin başındaki zat ne yaptınız diyor ya? İşte Düzce'ye yaptıklarımızın görüntüsü..." diyerek sinevizyonda Düzce'ye yapılan yatırımları Düzceliler'e izletti.




"Düzce'de çok büyük değişim oldu ama daha da olması lazım"
AK Parti döneminde Düzce'ye 11 kat trilyonluk yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, "İnsanın olduğu yerde yatırım noktalanmaz. Dünya geliştikçe, nüfusu arttıkça yatırımlar da artacaktır. Bizler de Düzce'mizde yatırımları arttırarak devam edeceğiz. İnşallah Faruk başkanla (Düzce Adayı Dr. Faruk Özlü) beraber dikey mimariye asla prim vermeyeceğiz. En çok üzerinde durmamız gereken konu bu. Zemin artı 3’e çıkmamamız lazım. Çıkma balkonlarımızın olmaması lazım. Depremlerim en tehdit eden özelliği budur. Bu işi biraz bilirim. (Özlü'ye seslenerek) Sen de projecisin. Dolayısıyla bu konuda Düzce'mizde bir değişimi, dönüşümü yapmaya devam edeceğiz. Düzce depreminden sonra Düzce'de çok büyük değişim oldu ama daha da olması lazım. Düzce halkının da bize yardımcı olması lazım."



"Akçakoca'da çok önemli yatırımları hayata geçiriyoruz"
Düzce Üniversitesi'nin marka olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Devlet hastanesi tüm birimleri ile adeta bölge hastanesi gibi çalışıyor. Akçakoca'ya yakın zamanda devlet hastanemizi kazandırıyoruz. Akçakoca'da çok önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Ceneviz Kalesi ve Yat Limanı ciddi hareketlilik getirecektir. Efteni Gölü Kuş Cenneti Projesi'ni başlattık. İlçe belediye başkan adaylarım da 'Eyvallah' diyecek ve plan programını yapacak. Modern otogarı ile Asarsuyu ve Karaca Deresi'ni Melensu ile birleştirip bir su ve yeşil koridoru oluşturuyoruz. Pek çok spor tesisini Düzceliler'in hizmetine sunacağız.



"Düzce yine rekorlar listesinde yine yer alacaktır"
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde spora bizim kadar önem veren hiçbir iktidar olmamıştır." diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuzey çevre yolunun ilk etabını açtık, ikinci etabını da açacağız. Tam bir proje ve hizmet insanı olan Faruk Özlü kardeşimi buraya aday olarak gönderdiysek bunun bir nedeni var. Kendisinin yaptıklarını ve yapacaklarını en iyi sizler biliyorsunuz. Tüm belediye başkanı kardeşlerimle el ele verip Düzce'mizi ileri noktaya taşıyacağız. Pazar günü rekor bir oyla göreve getireceğinize inanıyorum. Düzce yine rekorlar listesinde yine yer alacaktır."



"Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız"
Alanı dolduran kalabalığa bir de uyarıda bulunan Erdoğan, "Düzceli olarak Düzce dışındaki nerede akrabanız varsa onları da arayıp sorumluluklarını hatırlatın aman ha ihmal yok. Sorumluluğumuzun ne kadar olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin bölünmeyeceğini gösterelim. Dinimize saldıranlara, Taksim Meydanı'nda ezanımıza saldıranlara gününü gösterelim. Bizim Rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." dedi. Ayrıca 31 Mart Pazar günü Düzce'nin oy sonuçlarını özel olarak takip edeceğini söyledi.


 

"Size bir sürprizim var"

Konuşmasının sonunda bir süprizi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çay hazır gel diyorlar ama diyorum ki millet de hazır. Biliyorsunuz biz çevreciyiz. Kenevir torbalarımız var. Size 200’er gram çay ikram edeceğiz." diyerek vatandaşlara çağ dağıttı.

Hep birlikte halkı selamladılar

Ardından tüm başkan adayları, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile İl Başkanı Mustafa Keskin sahneye çağrılarak, hep birlikte vatandaşlar selamlandı. Erdoğan, Düzce Mitingi'nin ardından bir sonraki miting durağı olan Bolu'ya gitmek üzere yola çıktı.






 





Miting öncesi yaşananlar...
Saat 12:00'da başlayacak miting için saatler öncesinden güvenlik noktasından geçerek alanı dolduran vatandaşlar, büyük bir heyecanla Erdoğan'ın gelişini bekledi. Büyük Düzce Mitingi nedeniyle güvenlik önlemleri de had safhadaydı... Takviye gelenlerle birlikte binlerce polisin görev aldığı miting çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Miting saati öncesi etrafta yoğun inceleme ve araştırma yapılırken, miting alanına giden ana yollar trafiğe kapatıldı.



AK Parti Düzce İl Teşkilatı ise akşam saatlerinden itibaren miting hazırlıklarına başladı. Anıtpark Meydanı parti bayrakları süslenirken, meydana kurulan dev ekranda AK Parti'nin 16 yıllık iktidarında yaptığı çalışmalar anlatıldı.



Erdoğan'ın halka hitabı öncesinde saatler 11:30'u gösterdiğinde ise AK Parti'nin Düzce il, ilçe ve belde belediye başkan adayları sahneye davet edilerek tanıtıldı. Alkışlar arasında sahneye çıkan AK Parti Düzce Belediye Başkanı Adayı Dr. Faruk Özlü, Gölyaka Başkan Adayı Yakup Demircan ve tekrar aday gösterilen mevcut belediye başkanları alanı dolduran coşkulu kalabalığı selamladı.



"Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında ölümüne gideceğiz"
İlk olarak mikrofonu eline alarak vatandaşlara hitap eden isim AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. "İşte başkan, işte teşkilat" sloganlarıyla konuşmasına başlayan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında duran vefakar Düzceliler... Partimiz kurulduğu günden bu yana destek veren muhteşem Düzceliler... Sizleri Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Allah'ın rahmeti, bereketi hepinizin üzerine olsun. AK Parti'mizin siyaset anlayışı sadece sizlere hizmetkar olabilmektir. Biz dertliyiz dertli. Allah razı olsun dedirtmek tek amacımızdır. Sizler için gece gündüz çalışacağımıza söz verdik veriyoruz. Teşkilatlarımız olarak sizlere ve cbmize layık olmak tek hedefimizdir. Çok badireler atlattık. Ne istiyorlardı 'Yatırımlar dursun' diye açıklamalar yapıyorlardı. 15 Temmuz'da bu güzel milletimizin üzerine bomba yağdırdılar. İşte bunlar olurken siz izin vermediniz. Sizler Cumhurbaşkanımızın arkasında durdukça bunlar başaramayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında ölümüne gideceğiz. Aziz Düzceliler; 31 Mart'ta aynı oyunlar oynanırken, vatanı bölmek isteyenlere burdan ders vermeyecek misiniz? Biz sizlere güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yerel seçimlerini yaşıyoruz. Hem Düzce'miz hem milletimiz hem de mazlum milletler kazanacak. Kapı kapı dolaşacağız AK Parti'mize destek isteyeceğiz. Düzce hazır mıyız? Bu seçimlerin Düzce'mize; vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."



"Sizlere hizmet etmek büyük şerefti"
Kısa bir konuşmaya yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise "Sevgili Düzceliler gözlerinizden belli Cumhurbaşkanımız geliyor, merakla bekliyorsunuz. Sözü uzatmayacağım. 1 buçuk yıldır görev yapıyorum hayatımın en mutlu günleriydi. Sizlere hizmet etmek büyük şerefti. Faruk Özlü bakanımız çok daha güzel hizmetler edecektir. Biz yine İl Genel Meclisi'nde sizinle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızla çalışmak çok onur verici. Sizler de bu alanı doldurdunuz çok teşekkür ediyoruz." dedi.



"Daha çok çalışıp daha büyük işler başaracağız"
Ardından sahneye çıkan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, aralık ayı başından bu yana çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Düzce'nin her bir sokağını adım adım dolaştık çalıştık çırpındık. 31 Mart'ta çok güzel bir sonuç alacağız. Sizlere çok güveniyorum. Sevgili kardeşlerim 31 Mart Seçimleri yeni bir başlangıcın başı olacak. Bu bakımdan sizden tam destek istiyorum. 31 Mart Seçimleri'nde hayatında bir kez olsun AK Parti'ye oy verenlerin yeniden oy vermesini istiyorum. Bu seçimlerde Düzce'de destan yazalım. Daha çok çalışıp daha büyük işler başaracağız. Düzce bizim evimiz. Nasıl evimize özen gösteriyorsak aynı özeni Düzce için de göstereceğiz. Çok güzel bir ekibimiz ve projelerimiz var." 



"31 Mart'ta Düzce'de destan yazmaya var mıyız?"
"Diğer partilerden açık ara öndeyiz biz farklıyız." diyen Özlü, "31 Mart'ta Düzce'de destan yazmaya var mıyız?" diye sordu ve coşkulu bir 'Evet' cevabı aldı.

 

"CHP ile Saadet aynı çuvalda" 
Kısa bir süre önce Düzce'yi ziyaret eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi dolayısıyla yine şehre gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise konuşmasında muhalefeti şöyle eleştirdi:

"Sizin içinizden biri sizden aldığı yetkiyi 17 yıldır milletin hizmeti için davası için çalışan bir lider. Yollarımızı, hastanelerimizi, okullarımızı, altyapımızı yaptı mı? Size verdiği vaatleri yerine getirdi mi? Onun karşısına çıkanlar 14 seçimde hak ile yeksan oldu mu? Şimdi başka yerlerden medet umuyorlar. CHP ile Saadet aynı çuvalda. Kendileri siyaset üretip, fikir üretip, proje üretip milletin karşısına çıkamayanlar başka merkezlerden aldıkları akılla milleti aldatmaya çalışanlar bu ülkede siyaset sahnesinde kalmaya çalışanlara bu millet yetki vermedi. Kime verecek? Bu ülkede hizmet yapmak için, lider ülke yapmak için bulunduğu coğrafyada tam bağımsız ülke yapmak için dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yürüyecek misin Türkiye? Birazdan sevenle sevilen vuslata kavuşacak."

"4 densize adam akıllı bir ders verelim"
Düzceli seçmeni selamlayarak söze başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Biz biliyoruz ki Düzce Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmaz. Biz biliyoruz ki vargücüyle Faruk Özlü için gece-gündüz çalışır. Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz Recep Tayyip Erdoğan'dan önce nefes alamaz idi. Recep Tayyip Erdoğan ile şimdi nefes alıyor, yürüyor, koşuyor.
31 Mart'a kadar hummalı bir çalışmanın içinde olmamız gerektiğine işaret ediyorum. Oylarımızı erkenden verelim ne olur ne olmaz. 4 densize adam akıllı bir ders verelim. Düzce'yi ak ellere teslim edelim."





Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ