Düzce Belediyesi Meclis Toplantısı’nın 2017 yılı Ocak Ayı ilk birleşimi dün akşam Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Meclisin Ocak Ayı ilk birleşimine Düzce Belediyesi Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlık etti.

Tanal gelince meclise baskın yaptılar

Toplantıya Ankara’ya gittiği sırada Düzce İl Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. Tanal'ın toplantıya katılması AK Parti İl yönetimini hareket geçirdi. Toplantının başlamasından dakikalar sonra AK Partili üyeler baskın yapmışçasına salona giriş yaptı. Toplantıyı takip eden Tanal'ın birtakım notlar aldığı görüldü. Tanal'ın toplantıda notlar alması Düzce'den sorumlu milletvekilinin kenti yakından takip ederek meseleleri meclise taşıyabileceği şeklinde yorumlandı.

TEDES Ordu'da Bakan Özlü tarafından kaldırıldı

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve Hecinler’deki katı atık tesisi ile ilgili meclise soru önergeleri sundu. Katırcıoğlu'nun meclise sunduğu önergede şu sorular yer aldı: “EDS’den elde edilecek gelirin kurumlara göre dağılımı nedir? EDS Türkiye’de kaç firma tarafından kurulmaktadır? EDS sistemini kuran firmaların bir bölümü 15 Temmuz’dan sonra incelemeye alınmıştır. Düzce’ye kuran firmalara inceleme yapılmış mıdır? Amaç şehir trafiğini düzenlemek ise Düzce’ye ısrarla katlı otopark yapılmamasının belediyeye gelir sağlamakla bir ilgili var mıdır? Ordu’da aynı sistem Bakan Özlü tarafından kaldırılmıştır. Düzce ili ile ilgili düşünceleri nedir? Bu iş ile ilgili ihale yapılmış mıdır? Bu ihaleyi hangi firma almıştır?” Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Güney: Hecinler konusu buranın muhatabı değil

Hecinler’deki Katı Atık Tesisi gündeme alınmazken konuya ilişkin açıklama Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney’den geldi. Güney, “Hecinler konusu buranın muhatabı değil; Düzce İli Katı Atık Birliği’dir. Düzce İli Katı Atık birliği bu konunun muhatabıdır. Düzce Belediyesi ve diğer belediyeler buranın üyeleridir. İl Özel İdaresi de buranın üyesidir. Eğer bir karar alınması gerekiyorsa Düzce İli Katı Atık Birliği’nin karar alması gerekmektedir. Dolayısıyla bizim görev alanımız dışındadır.” diye konuştu. Toplantıda ilk gündem maddesi olan denetim kurulu üyeleri için oylamanın ardından AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Alp Cengiz (25), Dursun Ay (25), Elif Sezer Cebay (24) oy çokluğuyla denetim kurulu üyeleri olarak seçildi. 12 gündem maddesinden oluşan belediye meclis toplantısında 10 madde çeşitli komisyonlara havale edilmesinin ardından son buldu.