Türkiye siyasetinde bir ilk olarak AK Parti tarafından uygulamaya konulan Siyaset Akademisi uygulaması yaklaşık bir ay sonra tekrar başlıyor. Son olarak 16 Eylül -1 Aralık 2013 tarihleri arasında Düzce'nin de aralarında bulunduğu bazı il ve ilçelerdeki toplam 23 merkezde düzenlenen 16. Dönem Siyaset Akademisi'ne 3 bin 927 öğrenci katılımı sağlamıştı. Geride kalan seçim ve olağanüstü kongrenin ardından Genel Merkez, hem parti kadrolarını bilgilendirmek hem de her görüşten vatandaşın AK Parti ile temasını geliştirmek hedefiyle akademinin kapılarını tekrar açma kararı aldı.

Donanım ve birikimlerinin arttırılması için

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti teşkilatı üyelerinin donanım ve birikimlerinin arttırılması, ülkenin siyasi ve sosyal hayatının seviyesine katkı yapmak amacıyla gerçekleştirilen "Siyaset Akademisi"nin yeniden başlayacağını söyledi. Sosyal işlerden ve Ar-Ge'den sorumlu genel başkan yardımcısı olan Hotar, "Teşkilat eğitimi ve hizmet içi eğitim Ar-Ge irimimize verilmiş görevlerden. Bir ilk olarak siyaset akademimiz başlamıştı ve yıllarca başarılı bir şekilde devam etti. Bu dönemde yine siyaset akademisi uygulamasını yaklaşık bir ay sonra başlatacağız." dedi.

Başvurular Düzce İl Başkanlığı'na yapılacak

AK Parti'nin Türkiye'ye örnek bir uygulama olarak gösterdiği "Siyaset Akademisi" için talep eden her il ve ilçede başvurular parti teşkilatlarına yapılacak. Bu kapsamda AK Parti AR-GE Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleşek eğitimler için organizasyon ve başvuru çalışmalarını Düzce İl Başkanlığı yürütecek. Geçmişte demokrasi, demokratikleşme, yeni anayasa ve yerel yönetimler ile AK Parti seçim beyannameleri gibi konu başlıkları altında eğitim verilen akademinin 17. dönem programı, yakın tarihte belli olacak.

HABER;C.ÜSTÜNER