AK Parti Haziran Ayı Danışma Toplantısı Müftülük Konferans salonunda yapıldı. Toplantının gündemini ise Gezi Parkı olayları oluşturdu. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Düzce Milletvekili Osman Çakır yaptıkları konuşmalarda  yaşanan olayların basite indirgenmemesi gerektiği üzerinde durdu. Toplantı öncesi gezi parkı olaylarını içeren yaklaşık 17 dakikalık sinevizyon gösterisi sunuldu.
 Çakır’ın ve Kaşıkoğlu’nun zaman zaman eylemcileri hedef alan çıkışları salondan büyük alkış aldı. Olayları anarşizm olarak nitelendiren İl Başkanı Kaşıkoğlu,  bazılarının hükümeti düşürme hayalleri içerisinde olduklarını savundu.
Bu bir anarşizimdir
Kaşıkoğlu, “Bu olayın gezi parkı çevreci olay iyi niyetli diye adlandıranlar var. Ama bir gerçek varki güneş balçıkla sıvanmaz. Çeşitli nedenlerle yapıldığı söylenebilir yada bunların hepsi doğru olabilir. Ama bunun tek açıklaması var. Bu bir anarşizimdir. İllegal yollar ile sokak çatışmaları ile ordunun darbe yapmasına zemin hazırlamak istiyorlar. Bu kesinlikle 3-5 ağaç meselesi değildir. Hiçbir araya gelmemesi mümkün olmayan odaklar, AK Parti’ye karşı bir araya geliyorsa buna ağaç eylemi denemez. Kimse O.Ç Başbakan, katil polis, katil hükümet diyemez. Erdoğan’a diktatör deyip, AK Parti iyi diyerek Genel Başkanı ile partisinin arasını açamaz. Biz bu hükümeti düşürürüz hayalini kuruyorlar” dedi.
Nefret ve kin içindeler
Eylemlerde CHP’nin odak noktası olduğunu savunan Kaşıkoğlu,  yapılanların ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyenlerin girişimleri olduğunu söylerken eylemlere destek veren bazı sanatçıları da sert bir dille eleştirdi.
Kaşıkoğlu,“Kemal Kılıçdaroğlu’nun nefret dolu açıklamalarını PKK terör örgütü dahi yapmadı. Saldıracağız, hükümeti düşüreceğiz diyor. Nereye saldıracaklar? TBMM’ye saldırmayı, başbakanlık ofisine saldırmayı, polise ve askere saldırmayı göze almışlar. Bu kadar nefret ve kin içindeler. Biz bu eylemlerde teröre karşı milletini, vatanını savunan polise karşı ana avrat küfür eden CHP’li milletvekili gördük. Bu tuzağa düşen milletimizin evlatları canlı kalkan olduklarının farkına varmadılar. PKK’ya, DHKPC’ye, teröristlere kalkan oldular. Onlar tiyatrolarına devam etsinler. Levent Kırca gibi Soyu sopu belli olmayan sanatçı bozuntuları süreci provoke etmeye çalıştılar. Yurt dışında katıldığı programlarda, İstanbul’da artık hükümet yok darbe ve direniş var diyerek, darbeleri nasıl istediklerini belli ettiler.  Onlar tiyatrolarına devam etsinler. Biz bu güçle  bu badireyi atlatırız. Fakat halkımız gördü.” şeklinde konuştu.
Sosyal medya Uyarısı
Olayların büyümesinde sosyal medyayı iyi kullanmamalarının etken olduğuna dikkat çeken Kaşıkoğlu, partililere sosyal medyayı aktif kullanma çağrısında bulundu.
AK Parti olarak sağ duyuyu bırakmayacağız diyen Kaşıkoğlu sürecin iyi anlatılması gerektiğini belirterek “Bizim çocuklarımızı, komşularımızı uyarmamız lazım. İnsanlara gerçeği göstermeliyiz. Bizi çekmek istedikleri tuzağın içine düşmememiz gerekiyor. Biz birilerinin yaptığı gibi dikilerek değil, durmak yok yola devam diyerek yürüyeceğiz. Biz. Biz camilerde sevgilileri il sevişenlerden olmayacağız. Ahıra giren hayvanlar gibi camilere ayakkabı ile girenlerden olmayacağız” şeklinde konuştu.
Onlar muhteşem yüzyılları izlemeye devam etsinler
Seçim çalışmalarına da değinen Kaşıkoğlu, çalışmalarının kahvelerle sınırlı kalmayacağını söyledi.
Kaşıkoğlu, “Onlar muhteşem yüzyılları izlemeye devam etsinler biz kendi  filmimizi çekeceğiz. CHP, İşçi Partisini ve PKK’yı ifşa etmek adına çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Biz bundan sonra seçim çalışmalarımızı kahvede okey oynayan, kağıt oynayanlarla yapmayacağız. “ face to face” yaparak sandık bazında nokta atışı yapacağız.”dedi.
AK Parti olduğu sürece bu ülkede darbe olmayacak
AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır ise, Türkiye’de yaşanan olayların baside indirgenmemesi gerektiğini söyledi.
Çakır, “27 Mayısta başlayanlar bir toplu kışlası yada AVM olayı değildir. AK Parti 11 yıldır değişik bir siyasi anlayış yürütüyor. Biz sosyal hayatta muhafazakar, siyasi hayatta demokrat ve ekonomik anlamda ise liberal bir anlayış yürüttük. 12 Eylül referandumu ile bir çok tabuyu yıktık. Bu ülkenin 100 yıldan fazla bir tarihi geçmişi var. Biz 60, 70 ve 80’lerde darbeler gördük. 27 Mayıs 2013 olayları da bu süreçlerin bir parçasıydı ve bunu iyi analiz etmek lazım. Taksim olayları öncesi BBC ve CNN gibi kanalların 20 gün öncesinden araç kiraladıklarını gördük. Canlı yayın için hazırlık yaptıklarını gördük. Kaç para harcandığını ve hangi otellerin kapılarının eylemcilere açıldığını tespit ediyoruz. Bu ülkede güzel şeyler oluyor. Ak Parti olduğu müddetçe bu ülke bir daha darbe yaşamayacaktır.” ifadelerini kullandı.
“Başkan benim başkası olamaz” tavrına girmemeliyiz
Taksim olaylarında gençlerin yaşına dikkat çeken Çakır, gençlere kendi değerlerimizin gösterilmesi gerektiği üzerinde durdu. Çakır 6 Temmuz’da meclisi kapanmasıyla mahalle gezilerine ağırlık vereceklerini söyledi.
Çakır, “ Milli İradeye ipotek koymaya çalışan, bidon kafalılar diyen ve dağdaki çobanla kendi oyunu eşit görmeyenlere cevap verilmelidir. 6 temmuzda meclisin kapanmasıyla mahalleleri gezeceğiz. Tarihi misyonumuzu yeniden şaha kaldıracağız. Hepiniz başkan ve vekil olacak kişilersiniz. Başkan benim başkası olamaz tavrına girmemeliyiz.” diye konuştu.
Çakır ve Kaşıkoğlu toplantıda ayrıca Kültür Merkezi için Başbakanın bizzat talimat verdiğini ve çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından İl Divan Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Haber;S. KAŞKIR