AK Parti 1. Bölge İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda beklenen karar çıktı. 18 Kasım 2017 tarihinde start verilmesi planlanan il kongrelerinin Düzce’den başlatılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Önemli kararlar alındı
AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Haziran ayında ilki Bolu'da gerçekleştirilen AK Parti 1. Bölge İl Başkanları İstişare Toplantısı’nın ikincisi AK Parti İl Balıkesir İl Başkanlığı ev sahipliğinde 28-30 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. İl ve ilçe kongre süreçlerine ilişkin önemli kararların alındığı toplantıların ardından telefonla görüştüğümüz AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim takvimi şekillendi
Seçim takviminin şekillendiğini ve hızla ilçe kongrelerine yönelik çalışmaların başlayacağına işaret eden İl Başkanı Keskin, Düzce’de ilk ilçe kongresinin Cumayeri ya da Çilimli yapılacağını kaydetti. Merkez ilçe kongresinin ardından il kongresine adım adım yaklaşılacağını anımsatan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, toplantıda Düzce’ye dair alınan önemli kararı aktardı.

“Düzce ilk sıralarda”
AK Parti Genel Merkezi’nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak ilk il kongresi için alternatif illeri tespit ettiğini kaydeden Keskin, Düzce’nin ilk sıralarda yer aldığını belirterek, kongrelerin Düzce’den başlayabileceği mesajını verdi. 

Bu hafta içerisinde kongre sürecine yönelik bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ifade eden Keskin, kamuoyuna detaylı bilgilendirmelerini yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı olarak ilk resmi ziyareti olacak
Öte yandan karar kesinleşirse, son olarak başbakan iken Düzce’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak Düzce’ye ilk ziyareti Kasım ya da Aralık ayında gerçekleşmiş olacak. Erdoğan, 9 Eylül 2016 tarihinde Düzce’ye resmi olmayan bir ziyaret gerçekleştirmiş ve beraberinde iki bakanla birlikte 1. OSB'de bulunan silah fabrikasında incelemelerde bulunmuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER