Günlerdir süren istişare ve temayüller sonucunda AK Parti'nin yeni Akçakoca İlçe Başkanı belli oldu. İlçenin tanınan ve sevilen iş insanı Esvet Sarıoğlu, genel merkez oluruyla AK Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevine getirildi.


Bilindiği gibi hem 31 Mart Yerel Seçimleri süreci hem de sonrasında performansı ve il yönetimine takındığı tavırla eleştiri oklarının hedefi olan eski İlçe Başkanı Dergah Akça ve yönetimi tepkiler karşısında istifa yolunu seçmişti. Bunun üzerine Düzce'nin en büyük ilçesi olan Akçakoca'da halkın ve partililerin onayını alacak bir ismin ilçe başkanlığına getirilmesi için ilçeye giderek bizzat istişarelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, temayül sürecini de yakından takip ederek, genel merkeze bilgi vermişti.


Bu süreçte durum değerlendirmesi yapan parti üst yönetimi, ismi ön planda olan iş insanı Esvet Sarıoğlu'nda karar kıldı. Sarığlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir imzalı yetki belgesini bugün Ankara'ya giderek teslim aldı. AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyelerinin de kendisine eşlik ettiği Sarıoğlu, 15 kişilik yönetim listesini kısa sürede teşkilat başkanlığına sunacak.

Haber: C.ÜSTÜNER