AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Kitabın Ortasından’ programında fındık, FETÖ ve ekonomi konu başlıkları altında önemli açıklamalarda bulundu.

Kimi tribüne söyler, kimi alana söyler, kimi birbirine söyler…
Söz fındığa geldiğinde ise emanete fındık bırakılmaması gerektiğine işaret eden Çakır, şöyle konuştu:

“Fındığın tarım ürünleri içerisinde ortalama 2.5 milyar dolara câri hacmi var. Yüzde 74 – yüzde 75 bizim ülkemizde üretiliyor. Fındık parası şu olmuş, fındık parası bu olmuş meselemiz o değil. Meselemiz tarım politikasının içinde fındığı bir numara yapmak. Bunun için fındığın endüstrisini fındığın uçtaki ürününü üretmedikçe fındık sorununu Düzce’de her sene karşılıklı konuşuruz. Kimi tribüne söyler, kimi alana söyler, kimi birbirine söyler ama söz vardır ya aynen söylüyorum ‘El elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış’ diye… Fındık bizim derdimiz onunla yatıp onunla kalkıyoruz."

“Ne olur emanete vermeyin”
“Fiskobirlik mazisindeki olumsuzlukları temizlemeli.” diyen Çakır, “Temizliğin ardından bu birlik devlet olarak desteklenmeli. Ne olur bizim vatandaşımız fındığını emanete vermesin. Hala satılmayan fındık nerede biliyor musunuz? Emanette… Batı Karadeniz üretiminin yüzde 15 – 20’si emanette. Emanete fındık verme politikası değişmedikçe fındıkla alakalı piyasayı tutmak zordur, mümkün değildir. Ne olur emanete vermeyin.” dedi.

“AK Parti kendisini FETÖ’cülerden tamamen temizlemiş bir partidir”
Programın yapımcı ve sunucusu Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın FETÖ’nün siyasi ayağı üzerinden değerlendirme istediği Çakır, şunları kaydetti:

“Siyasi işbirlikçiler var. Bu bizim içimizde de olabilir başka siyasi partilerde de olabilir ama biz özelikle 17-25 Aralık’tan sonra 2014 yerel seçimleriyle birlikte devam eden süreçteki genel seçimde bunu tamamen elemiş bir partiyiz ve FETÖ’cüleri ciddi anlamda temizlemiş bir siyasi partiyiz. FETÖ’yü kendi içinde barındıranlar onu kendisine sorsun!”  

“Nerede kar, kazanç var; o zihniyet alıyor parayı oraya götürüyor”
Son dalgalanmaların ardından Türkiye’nin ekonomi profilini kendi penceresinden çizen AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır,

“Evde ekmek yoksa, yarın ödenecek çekin senedin karşılığı yoksa gece uyku uyuyamazsın. Ben esnaflıktan geliyorum. Kazanmak, kaybetmek ne bunları biliyorum. Çocuğuna harçlık veremiyorsan, çarşıdan pazardan fileni dolduramıyorsan, evinde tencerende çorba kaynamıyorsa sıkıntı var demektir. O nedenle genelde ekonomik anlamda sıkıntının varlığına inanan ve kabul eden birisiyim Şimdi muhalefet “Bu sıkıntıyı akşamdan sabaha çözeceğiz” diyor. Sanki herkesin cebine paralar, dolarlar akacak. Bu ülkeye operasyon çekiliyor; dolar operasyonu. 7 lira 8 lira oldu. Faizler hala yüksek. Görüyorsunuz bankaların durumunu. Bankalar sıkıntımızı daha da arttırıyor. Paraya ulaşmak, krediye ulaşmak mümkün değil. Borcu borçla takla attırma derdinde millet. Faizlerde yükseldi, yüksek faizle vatandaş gelecek yatırım yapacak benim Düzce’me. Kimse yatırım yapmaz peki faizleri biz mi yükselttik? Dövizi biz mi yükselttik? Yani biz kötü yönettik demi oldu? “5 lira seviyesine inecek” dediğimizde kimse inanmıyordu. 7 lira oldu, 7 lirayı geçti “10 lira olacak” diye beklediler. Bir sürü provokatör ve ekonomik saldırılara karşılık bu ülkenin başına bir tek taş düşmedi. Herkes parayla ilgili kısımda… Çünkü paranın dini, imanı, mezhebi, meşrebi, kıblesi, atası, dedesi yok. Nerede kar, kazanç var; o zihniyet alıyor parayı oraya götürüyor.”


Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ