Ak Parti Düzce Gençlik Kolları ikinci olağan kongresi geniş katılımlı bir toplantı ile yapıldı. Düzce Belediyesi Sosyal tesisleri’nde yapılan kongreye Ak Parti Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan,Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, belediye ve il genel meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Eski Dışişleri Bakanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, kongrede yaptığı konuşmada, Parti kurulurken Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın il teşkilatlanmaları yapılırken yetki verdiği kişilere il yönetiminin yüzde yirmisinin otuz yaşın altındaki gençlerden, yüzde yirmisinin de bayanlardan oluşması gerektiği yönünde talimat verdiğini, ancak bu talimatın hiçbir ilde gerçekleştirilemediğini söyledi.

Yakış partili gençlere, oluşturulan  gençlik kolları yönetiminin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini tavsiye ederken, ancak bu şekilde oluşturulan listenin başarılı sayılacağını ifade etti.

Ak parti Milletvekili Celal Erbay ise, engellerin ekonomik, sosyal, eğitim ve cinsiyet öne sürülerek yapılandırılan engellerin gençliğin kendilerine sağladığı heyecan ile aşılacağını dile getirirken, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, başka partilerde atama yolu ile teşkilatlar kurulurken, partilerinde  gençlik ve kadın kolları kongrelerinin yapılmaya devam ettiğini söyledi. Kaşıkoğlu bu kolların önemini vurgularken, 22 temmuz seçimlerinde aday olan arkadaşlarının yarısından fazlasının  teşkilattan gelme olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından gidilen seçime tek listeyle katılan Fatih Bilgin yeniden Ak Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanlığı ‘na getirildi.