24 Haziran seçimlerinde aday gösterilen 600 milletvekili adayı için seçim kılavuzu yayınlayan AK Parti adaylarının kullanacağı kartvizitlerinden konuşma ve not kâğıtlarına, gazete ilanlarından el broşürleri ve afişlere, minibüs, otobüs ve panelvan giydirilmesinden çeşitli objelerin baskısına kadar pek çok detaya yer verildi. Kılavuzda adayların sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiği de bulunuyor.

Bu sloganla çıkacak
Seçim Kılavuzunda ayrıca AK Parti’nin seçim kampanyası süresince kullanacağı sloganın “Vakit Türkiye Vakti” olarak belirlendiği görüldü.

İşte AK Parti’nin adaylarından dikkat etmesini istediği hususlar:
Kılavuzda AK Parti adaylarından istenen iletişim stratejisi kısmında özetle şunlara yer verildi.
Kampanya süresince kullanılacak dokümanlarda genel bütünlük sağlanacak. Kılavuz dışında farklı renkler ve yazı karakterleri kullanılmayacak.

Sosyal medyada kullanıcılarla polemiğe girilmeyecek
Kullanıcılardan gelen mesajlar, dijital seçim ekibi yetkilileri tarafından değerlendirildikten sonra hızlı bir şekilde cevaplandırılmalıdır. Kullanıcılarla herhangi bir polemiğe girmeden gelecek her soru ve yorum yanıtlanmalıdır.

Adaylar, katıldıkları miting, TV ve radyo programlarında sosyal medya hesaplarını duyurmalı ve seçmenlerini hesapları üzerinden etkileşime davet etmelidir. Adayların tüm hesapları her an herkesin erişimine açık olmalıdır. Hiçbir gizlilik veya hesap koruma opsiyonu kullanılmamalıdır.

Takip edilecek hesaplar
Adaylar, seçim kampanyası boyunca iletişimlerine katkıda bulunacak hesapları takibe almalıdır. Adayları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti kurumsal hesapları, AK Parti milletvekili adayları, ulusal yayın organları, Tüm bölgesel yayın organları hesaplarını mutlaka takibe almalıdır.

Sosyal medyada ve internet sitelerinde AK Parti’nin belirlemiş olduğu müzikler kullanılmalı, aynı şekilde önceden belirlenen tanıtım filmleri paylaşılmalıdır.

Seçmen profiline uygun söylemlerin geliştirilmesi
Kampanya süresince kullanılacak söylemlerde seçmen profili dikkate alınmalıdır. Örneğin; gençlere hitap edilirken, onların ilgi ve beklentiler doğrultusunda AK Parti’nin yapacakları anlatılmalı, esnaf ve işçilere verilen mesajlarda bu kesimi ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulunulmalıdır.

Kurumsala aykırı görsel ve yazılı materyalin kullanılmaması
Her türlü görsel ve yazılı çalışmalar, genel merkezin belirlediği standartlar çerçevesinde yapılmalıdır. Bunun dışındaki çalışmalara sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde yer verilmemelidir.

Sosyal medyada tartışmadan kaçınılması
Aday, iletişimini tüm toplumu kucaklayacak bir çerçevede yürütmeli. Seçmenlerle diyalog esnasında kararlı olunmalı ve bu kararlılık nazik ve kibar bir dille iletilmelidir. Hakaret, kötü söz ve argo içeren sözler kullanılmamalıdır. Bu türden mesajlara kesinlikle aynı tarzda cevap verilmemelidir.

Seçmenlerin değerlerine ters düşecek içeriklerin girilmemesi
Adaylar, yaşam tarzı ve kültürel unsurlarla ilgili içerik paylaşırken farklı değerlere saygı göstermelidir.

Spor müsabakaları ile ilgili içerik girerken dikkat edilecekler
Adaylar özellikle aday oldukları bölgenin spor takımlarını destekleyen içerikler oluşturmalı ve fanatizmden kaçınmalıdır.

Haber: Ö.YILMAZ