Ak Parti’de seçim takvimi hazırlanan milletvekili adayları çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 7 Nisan’da adaylıkları kesinleştikten sonra ilk olarak il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretleri yapan milletvekili adayları kurum ziyaretlerine başladı. Ak Parti Düzce Milletvekili Adaylarından 1.sıra Milletvekili Adayı Faruk Özlü ve 3.sıra Milletvekili adayı Ayşe Keşir Öncü TV’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Milletvekili adaylarının yanı sıra ziyarette Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ve Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ile partililer yer aldı. Ziyarette seçim süreci için değerlendirme yapan 1.sıra Milletvekili Adayı Faruk Özlü, Ak Parti’nin Türkiye’nin bütün kesimlerinden oy aldığını ifade ederek partinin ülkenin bütünlüğünün teminatı olduğunu dile getirdi.

Geçmiş seçimlerde diğer partilere oy veren vatandaşlara seslenen Özlü, 7 Haziran’da Ak Parti’yi terci etmelerini istedi.  Özlü, “7 Haziran’da Düzce’yi 81 il arasında 1. il yapmak istiyoruz. Bu hizmet alımı noktasında seçimden sonraki süreçte Düzce’yi en fazla hizmet alan illerin başında olmasını sağlama noktasında önemlidir.” dedi. Özlü son olarak Ankara’ya üç milletvekilliğini alarak gitmelerinin ellerini güçlendireceğini ifade etti.

Özlü’nün ardından aday gösterilmesi ve Düzce’deki kadınlar hakkındaki görüşlerini aktaran Milletvekili Ayşe Keşir, kadın milletvekili adayının Düzce’ye ne gibi katkılar sağlayacağı sorusuna yanıt verdi. “Biz kadınlar siyasetin yapılma gereği olarak siyasetin içerisindeyiz. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınlar ne üretimde ne de karar alma mekanizmalarında dışlanamaz.” dedi. 14 yıllık siyaset geçmişine Ak Parti’yle birlikte başladığını kaydeden Keşir, Düzce kamuoyundaki adaylığı ilgili düşünceleri yorumladı. Keşir, “Düzce’nin genel temayüllerine bakarsanız böyle bir kontenjanı yoktu. Belki de böyle bir beklenti bile yoktu. Bu tarz beklenti kadının iş yapabilirliğini düşürebileceği kanaatindeyim. O yüzden bu konuya cinsiyetçi yaklaşmaktansa ehliyet ve liyakat üzerinden yaklaşmak daha iyi olur.” dedi.
 
Keşir, adaylığının sürpriz olarak görülmesi hakkında şunları söyledi: “Tırnaklarımla kazıyıp geldiğim noktayı ‘Havadan geldi’ gibi bir şekilde ifade edilmesini doğru bulmuyorum. Bu söylemler kadının emeğini yok saymaktır.” dedi. Ziyaret sohbet havasında sürdü.

Haber:Y.SEVER