Ak Partinin genişletilmiş il başkanları toplantısı bugün Ankara’da Ak Parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Düzce il Başkanı Mustafa Yılmaz da katıldı.

Sorunlar İletilecek

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Pazar günü yapılan il divan toplantısında Başbakana Düzce ile ilgili sorunları ileteceğini belirtmişti. Yılmaz’ın gündeminde Kaynaşlı’da iki liste olması nedeniyle ertelenen ilçe kongresi, müteahhidin yaşadığı problemler nedeniyle inşaatı duran yeni devlet hastanesi, prefabrik okullar ve yeni teşvik yasası da bulunuyor.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, partisinin il divan toplantısında yaptığı konuşmasında CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'nun, son aylarda yoğun bir şekilde yargıya, yargı mensuplarına, yargı çalışanlarına yönelik çok ağır iddialarda, hakarete varan ağır ithamlarda bulunduğunu ifade etti.

Fransada, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için Anayasa Konseyine başvuru yapılmasına değinen Başbakan Erdoğan, Fransadaki bu sağduyulu temsilciler sayesinde, tarihi bir hatanın önlenmesi noktasında çok önemli bir girişim gerçekleştirilmiştir. Fransada, fikir ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik, ırkçı ve ayrılıkçı bu yasa, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar Fransanın kendi değerlerinde de tamiri zor yaralar açacaktı. İnanıyor ve umuyorum ki Fransa Anayasa Konseyi de sağduyulu davranacak “dedi.

Erdoğan toplantının basına açık bölümünde diğer partilerden Ak Parti’ye katılan 9 belediye başkanına parti rozetlerini taktı. Erdoğan yeni üyelere "hoş geldiniz" dedi. Yeni üyeler de Erdoğan’a illerinden gelen çeşitli hediyeleri takdim etti.